6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Stanje v naselju Britof se izboljšuje, a cesta in območje ostaja zaprta do nadaljnjega

Ponovljene meritve plinov na območju intervencije danes kažejo še spodbudnejšo sliko kot včeraj. Meritve v jaških so enake včerajšnjim, bistveno boljše pa so tudi meritve plinov v zemljini, katerih vrednost se je od včeraj zmanjšala za nekaj-krat.

Določen del zemljine na kraju je bil odstranjen. Gasilci do nadaljnjega izvajajo kontrole območja, za enkrat prisotna ostaja tudi policija. Jutri in v torek bodo izvedene nove meritve plinov in predvidoma potem bo sprejeta odločitev o nadaljnjih korakih.

Intervencija na kraju tako neprekinjeno še vedno poteka. Do sedaj so vsi pristojni na kraju prisotni že od torka. Cesta in območje ostajata zaprta do nadaljnjega. Na območju in v okolici je še vedno prepovedana uporaba odprtega ognja.

Starše otrok nižjih razredov osnovne sole Predoslje pristojni prosijo, naj danes z otroci prehodijo spremenjeno šolsko pot in otrokom pokažejo, kje in na kaj naj bodo pozorni, da bodo varno prišli v in iz šole. Vozniki na obvozih pa vozite previdno in omogočite otrokom varno udeležbo v prometu, se sporočajo s Policijske uprave Kranj.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine