-2.6 C
Ljubljana
četrtek, 9 februarja, 2023

Spet vozili pijani in brez vozniškega dovoljenja

Piše: C. R.

Policisti PU Novo mesto so bili danes, nekaj po polnoči  obveščeni o hudi prometni nesreči na Otočcu. Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Kronovem.  Na Otočcu je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del traktorja, ki ga je vozil 62-letni voznik.

Po trčenju je avtomobil odbilo preko nasprotnega voznega pasu, kjer je  trčilo v brežino in obstalo. Hudo poškodovanega 20-letnega potnika iz osebnega  avtomobila  povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola. Ovadili  ga  bodo  na  pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne
vožnje v cestnem prometu.

Lažje poškodovan pešec

24. 1. nekaj pred 7. uro so bili policisti PU Novo mesto obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Policisti so opravili ogled in ugotovili, 62-letna voznica osebnega avtomobila trčila v pešca, ki je cesto prečkal izven označenega prehoda za pešce. Lažje poškodovanega 63-letnega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med  kontrolo prometa na območju Luterškega sela so policisti PP Novo mesto v noči na  25. 1. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,07 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine