18.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Spet veliko nezakonitih prestopov državne meje, med zadnjim vikendom vsaj 500

Piše: C. R.
Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu
obravnavali 290 nezakonitih prehodov državne meje.
V soboto so v Hrpeljah ob 10.15 ustavili Audi A6, ljubljanske registracije, ki ga je vozil  34-letni  državljan  Slovenije. V vozilu so bili še trije državljani Turčije, ki so mejo prestopili nelegalno. Postopki še potekajo.
V nedeljo nekaj  čez  polnoč  so  na  območju  Krkavč  ustavili  vozilo  Fiat Ducato, slovenske  registracije. Vozil ga je 24-letni državljan Srbije, v vozilu je bilo 20 oseb, ki so nelegalno prestopile državno mejo (12 državljanov Iraka in 8 državljanov Turčije). Postopki še potekajo.
Na območju PU Novo mesto so policisti  med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 25. 11. in 28.  11.  na  območju  PP  Brežice (Loče,  Obrežje, Rigonce, Slovenska vas,
Brežice,  Grič,  Dobova)  izsledili  in  prijeli  81 državljanov Rusije, 38 državljanov  Indije,  29  državljanov  Kube,  23  državljanov Sirije, devet državljanov  Pakistana, štiri državljane Bangladeša, tri državljane Maroka, tri  državljane  Afganistana  in državljana Alžirije. Skupaj 191. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.
Nekaj komentarjev na TW:

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine