-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Spet trčenje na avtocesti

Včeraj  okoli  13.40,  se  je  na regionalni cesti v bližini kraja Podmilj, zgodila  prometna  nesreča,  v kateri je bil udeležen motorist. Po do sedaj zbranih  obvestilih  je ugotovljeno, da je 42 letni voznik motornega kolesa vozil  po  regionalni  cesti  iz  smeri Trojan proti Blagovici. Pred krajem Zgornji  Petelinjek  je  prehitel  osebni  avtomobil.  Ko je že zaključil s prehitevanjem, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zato  ga  je  začelo  zanašati in je padel po vozišču. V nesreči je dobil hude  telesne  poškodbe in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj  okoli  21.30  se  je na Celovški cesti v križišču za Tivoli zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila pri zavijanju levo,  iz Celovške ceste v smeri Tivolija, odvzel prednost motoristu, ki je pripeljal  nasproti.  Motorist  se  je  v nesreči lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog. Prav tako včeraj  okoli  19.30 se je na Slovenčevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in kolesarka. Do nesreče je prišlo, ker je voznica osebnega vozila zapeljala na nasprotno smerno  vozišče in trčila v kolesarko, ki je pripeljala nasproti. V nesreči se  je  kolesarka  lažje  telesno poškodovala. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Isti dan okoli  10.30  se je v Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila  udeležena motorist in peška. Do nesreče je prišlo, ker je motorist na prehodu  za  pešce odvzel prednost peški, ki je prečkala cesto. Pri trčenju se  je  peška  lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 16. ure se je na primorski avtocesti v bližini Vrhnike zgodila prometna  nesreča,  v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Z ogledom in  zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 42 letna voznica osebnega avtomobila  vozila  po avtocesti iz smeri Logatca proti Vrhniki, pri tem pa ni  vozila  po  sredini prometnega pasu in zato trčila v odbojno ograjo. Po trčenju  se je vozilo še nekajkrat odbilo od odbojne ograje preko celotnega vozišča  in  nato obstalo na prehitevalnem pasu obrnjeno v nasprotni smeri vožnje.  V prometni  nesreči  ni bil nihče poškodovan. Promet na primorski avtocesti je  bil  zaradi  nesreče oviran do 17.20. Voznici je bil odrejen preizkus  z alkotestom,  ki  je  pokazal  rezultat  1,74  mg/l  alkohola v izdihanem zraku.  Izdan  ji  je bil plačilni nalog, prav tako bo zoper njo podan
obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ob 10.08 smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, pri počivališču Povir. Osebni avto je vozl po desnem voznem pasu (od Fernetičev proti notranjosti), za njim pa je po istem prometnem pasu pripeljal voznik kombija in naletno trčil v osebni avto. 22-letni voznik kombija, državljan Slovenije, se v nesreči ni poškodoval, 44-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Romunije, in njegova dva sopotnika (žena in hči) pa so odpeljali v SB Izola. Povzročitelju sledi ukrep glede na težo poškodb. Cesta je bila ponovno delno odprta ob 12.00 uri (en vozni pas).

Zadnje novice

Sorodne vsebine