19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Spet tragedija na avtocesti zaradi vožnje v napačno smer!

Piše: C.R.

Policijska uprava Maribor je sporočila podrobnosti današnje tragične prometne nesreče na avtocesti. Žal se je znova izkazalo, da je tragediji botrovala vožnja v napačno smer po avtocesti. 

Nesreča se je zgodila, ko je 79-letna voznica na rondoju pri Pesnici zavila na odcep za avtocesto, vendar na tistega, po katerem pripeljejo vozila iz ljubljanske smeri. Pot je nadaljevala nato mimo razcepa Dragučova, vendar sploh ni ugotovila, da je na napačni strani avtoceste, pač pa je pot nadaljevala na avtocesti A5 proti Murski Soboti – spet po napačni strani. Nekaj voznikov se ji je uspelo izogniti, žal pa te sreče ni imela 27-letna voznica, ki je bila ravno na prehitevalnem pasu, ko je prehitevala tovornjak. Prišlo je do strahotnega čelnega trčenja, vozilo 27-letnice je odbilo v tovornjak, ki ga je prehitevala.

V  prometni  nesreči  je takoj umrla 85-letna sopotnica v vozilu povzročiteljice, huje pa sta bili poškodovani obe voznici in še ena sopotnica v vozilu 27-letnice. Voznik tovornjaka ni bil poškodovan.

Ogled  kraja  prometne  nesreče  je  vodila  dežurna  preiskovalna  sodnica Okrožnega  sodišča v Mariboru, prisotna  pa je bila dežurna državna tožilka iz  ODT v Mariboru.  Policisti bodo zoper 79-letno povzročiteljico prometne nesreče podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu. Zaradi prometne nesreče je bil avtocesta A5, v smeri proti Mariboru, zaprta do 14.57. Obvoz je bil urejen pri izvozu Pernica.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 12 prometnih nesrečah umrlo  12  ljudi.  V  primerljivem  obdobju lanskega leta je v 10 prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi.

Vir: PU Maribor

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine