8.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Spet tatinske srake v Ljubljani in okolici

V preteklih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 163 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 58 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 51 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 6 vlomov in 5 poškodovanj tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih prijave nasilja v družini, v obeh primerih so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli eno vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 6 vlomov, in sicer so neznanci v okolici Ivančne gorice vlomili v hišo, od koder so odtujili denar in nakit. Za Bežigradom so neznanci vlomili v klet in odtujili kolo. V Blagovici so neznanci vlomili v prostore društva in odtujili denar. Na Viču pa je bila odtujena menjalnina iz slaščičarne. Prav tako so neznanci vlomili v osebno vozilo, iz katerega so odtujili mobilni telefon, iz kombiniranega vozila pa so odtujili več kosov orodja.

Danes nekaj pred 7. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Tovarniški ulici, v kateri je bila udeležena kolesarka . Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je kolesarka zaradi vožnje preblizu desnega roba cestišča (kršitev določil 3. odstavka 37. člena ZPrCP), povzročila prometno nesrečo, v kateri je utrpela lahke telesne poškodbe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine