11.2 C
Ljubljana
torek, 4 oktobra, 2022

Spet so morali reševati v gorah, med drugim tudi skupino 13 neizkušenih Čehov

Piše: C. R.

Ekipe  za  reševanje  so  minuli vikend večkrat reševale v gorah. Na Brniku  je  bil  za  helikoptersko  reševanje  dežuren helikopter Slovenske vojske.

Na  območju  Košutnikovega  turna  je  planinka zašla s poti in se poškodovala  po  zdrsu  na  suhi  travi.  Pod domom Valentina Staniča je na planinca padel kamen in ga poškodoval. Na območju Stola in na Češki koči je planinko  obšla  slabost.  Ravno tako v Tamarju, kjer so reševalci pomagali planincu.  V  Logarski dolini se je poškodovala planinka. V soteski Vintgar je  obiskovalko  huje  poškodovala  skala, ki se je skotalila s pobočja. Na strmem   pobočju   Vratnika   so  kranjskogorski  gorski  reševalci  zaradi neizkušenosti  in  nepoznavanja  terena reševali skupino 13-tih državljanov Češke.  Na  Jerebikovcu so gorski reševalci reševali na neprehodnem terenu. Dva  obnemogla  planinca  pa  so  ekipe  včeraj  rešile  še  z območja Gozd Martuljka.

Pozivamo  k  previdnosti pri obiskovanju gora in upoštevanju nevarnosti, ki jo  močno  povečuje  neznanje o gibanju v gorah, slaba oprema, nepoznavanje terena in precenjevanje lastnih zmožnosti. To so tveganja, ki bodo za ljudi zelo nevarna tudi v nadaljevanju sezone.

Vir: Policijska uprava Kranj

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine