2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Spet skorajšnja tragedija z orožjem! Otrok z zračno puško zadel drugega otroka – dedku grozi zapor

Piše: Škandal24

Dvanajstletni fant je med streljanjem na dvorišču družinske hiše v Lišanah Ostrovičkih pri Benkovcu z naboji iz zračne puške lažje poškodoval devetletnega sorodnika. Po nesreči v sredo popoldne so mu pomagali v lokalni zdravniški ordinaciji.

»Oba sta vedno skupaj in se igrata skupaj. Ne vem, kako je prišlo do same poškodbe, ker nisem bil prisoten, vendar sem prepričan, da je šlo za nesrečo. Na srečo je pihala burja, zato je bil vnuk v suknjiču, ki je ustavil hitrost metka. Če ne bi bilo mrzlo, bi morda slekli majice. Ima tudi srečo, da ga niso zadeli v glavo, v oči,« je za 24sata povedal fantov dedek. Dvanajstletni fant je namreč prišel do dedkove zračne puške. Slednji je še povedal je, da ob streljanju ni bil s fanti. »Tisti, ki bi moral vedeti, kje je puška, je vedel,« je zraven kričala njegova žena.

Sledi zapor?

Policija je njenega moža osumila splošno nevarnega dejanja, zaradi katerega je lahko v zaporu za obdobje od šestih mesecev do kar petih let.

»Policisti Policijske postaje Benkovac so zaključili kriminalistično preiskavo 61-letnega hrvaškega državljana, ki je osumljen ogrožanja življenja in premoženja s splošno nevarnim dejanjem ali sredstvi,« je povedala Ivana Grbin, tiskovna predstavnica policijske uprave.

Zadnje novice

Sorodne vsebine