12.7 C
Ljubljana
sobota, 25 marca, 2023

Spet poskus umora v Celju – med seboj so se z noži spopadli Kosovarji

Piše: J. S. 

Včeraj ob 19.15 uri so bili policisti na interventno številko 113 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. V Celju na Ljubljanski cesti se je namreč pretepalo več oseb, je poročal portal Celje.info. 

Policisti in kriminalisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je bilo v prepiru in pretepu udeleženih več oseb. Ugotovljeno je bilo, da je 31-letni moški, državljan Kosova, z začasnim bivališčem v Sloveniji, napadel in z ostrim predmetom poškodoval 28-letnega moškega državljana Kosova ter ga hudo telesno poškodoval. Poškodovani je bil odpeljan v SB Celje, kjer je ostal na zdravljenju in ni v življenjski nevarnosti. Osumljenemu so policisti odvzeli prostost in ga pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.

Ob tem policisti in kriminalisti PU Celje intenzivno nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi motiva ter z drugimi preiskovalnimi dejanji v zvezi navedenega kaznivega dejanja in kaznivega dejanja nasilništva. To je sicer že peto podobno kaznivo dejanje na tem območju od začetka letošnjega leta, kar je več kot celo lansko leto.

V oči pa bode dejstvo, da so se med seboj spopadli državljani Kosova in to z noži. Mnogi prebivalci Celja že dolgo časa opozarjajo na ta problem, saj se v to mestno občino množično priseljujejo tujci, ki ne prihajajo zgolj na začasno delo, pač pa se tu ustalijo – seveda brez integracije v okolje. Zato se tu postavlja tudi vprašanje odgovornosti tistih, ki neposredno podpisujejo dovoljenja za bivanje v Sloveniji. Kako bo na to reagiralo vodstvo Mestne občine Celje, če bo?

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine