22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Spet poskus drzne tatvine in spet z isto pretvezo

Včeraj okoli 10.30 je neznanec v okolici Domžal pod pretvezo, da bodo opravljali dela telekomunikacijskega podjetja, iz hiše zvabil oškodovanko.

 

Med tem sta druga dva neznanca vstopila v hišo, kjer sta bila zalotena. Vsi trije so se s kraja odpeljali z vozilom sive barve. Opis enega izmed osumljencev je manjše rasti z očali, opis drugih dveh ni znan.

O podobnih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v medijih, vendar opažamo da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj, so opozorili iz ljubljanske policije.

Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom   svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves

čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo, sporočajo s policije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine