12.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Spet kradli na veliko – med drugim oropali tudi neprevidnega voznika tovornjaka

Neznani storilec je v času od 6. 3. 2019, do 7. 3. 2019, med 18.00 in 7. uro, na območju Šentilja vlomil v frizerski salon in prodajalno z oblačili. Iz notranjosti je odtujil več škarij, rezalnikov in barv ter oblačil. Z dejanjem je povzročil za okoli 17.000,00 € škode.

 

Vlamljali so tudi na Dolenjskem in v Beli krajini. V kraju Dole na območju PP Metlika je med 28. 2. in 6. 3. nekdo skozi vrata vlomil  v  počitniško  hišo. Odtujil je motorno žago, kosilnico na nitko in sekiro ter lastnika oškodoval za 400 evrov. Na parkirnem prostoru v Velikem Gabru je nekaj po 18. uri neznanec vlomil v osebni  avtomobil  in  odtujil  denarnico z gotovino in bančnimi karticami. Lastnico je oškodoval za 1000 evrov. V  naselju  Mali  Koren  na  območju  Krškega  je  med 18. in 20. uro nekdo izkoristil   odsotnost  stanovalcev  in  skozi  balkonska  vrata  vlomil  v stanovanjsko  hišo.  Preiskal je prostore in odtujil zlat nakit v vrednosti 3000 evrov. Na  Maistrovi ulici v Novem mestu je okoli 23. ure nekdo skozi vrata skušal vlomiti  v  stanovanjsko  hišo.  Ob  sprožitvi  alarmne naprave je storilec pobegnil.

Dogajalo se je tudi na Gorenjskem. Neprevidnemu vozniku tovornega vozila je storilec včeraj zjutraj  z  odklenjene kabine odtujil denarnico s pripadajočo PIN številko. Kranjski  kriminalisti  so  moškega prijeli, ko je na bankomatu že dvigoval denar.  Odtujene  stvari  in  dvignjen denar so mu zasegli in jih že vrnili lastniku.

Bančne  kartice  so  denar,  zato  z  njimi ravnajte kot z drugimi vrednimi stvarmi. Bodite skrbni, imejte jih pri sebi in jih je puščajte brez nadzora ali  v  vozilih,  bodisi  odklenjenih  ali zaklenjenih. Predvsem pa, osebno številko  PIN  si  zapomnite. Če si je ne morete zapomniti, pa je nikoli ne imejte  shranjene  skupaj  s kartico. To velja tako pri prenašanju kartice, kot tudi doma. V primeru izgube ali kraje bančne kartice je najbolje, da jo čim  prej  prekličete.  V kolikor imate možnost, si pri banki vklopite tudi varnostna SMS sporočila o uporabi kartice.

Tatovi niso počivali niti na Primorskem. Nekdo je od 4.3.2019 do 5.3.2019 popoldan v Krkavčah z dvorišča stanovanjske hiše ukradel kolo z motorjem znamke Piaggio, tip ZIP, črne barve, z nameščeno reg. tablico KP 0F-S6, vredno 300 evrov. V Izoli ša je nekdo iz garaže ukradel vodni skuter znamke SEADOO GTX LTD, sivo črne barve z rjavim sedežem, oznake T-T MR.K, letnik 2018, vreden 17.000 evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine