7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Spet kradli, tako motorne in rotacijske žage kot tudi kamere in fotoaparate

V petek popoldne so policisti iz Dolenjskih Toplic opravili ogled vloma v zidanico v Podstenicah. Po prvih ugotovitvah so v neznanci v zadnjem tednu dni na silo vstopili v objekt, ga pregledali in odnesli nekaj hrane. Lastnikom so naredili za okoli 60 evrov škode.

 

V noči iz petka na soboto so neznanci vlomili v gospodarsko poslopje v naselju Jelševec ter odnesli za približno 60 kg suhomesnatih izdelkov. Lastnikov so povzročili za okoli 300 evrov škode. V soboto zvečer so klicali policiste v Mali Vrh, kjer so bili zdoma med 17.00 in 19.00 uro, ko so se vrnili pa so ugotovili, da so jim neznanci vdrli v hišo. Pregledali so prostore in nič odnesli, a kljub temu povzročili za okoli 200 evrov škode. V nedeljo zjutraj so krški policisti opravili ogled vloma v hišo v Podulcah. Odnesli so nekaj denarja in zlatnine, skupaj s škodo na vratih in oknih pa naredili za nekaj sto evrov škode.

Policisti   so   včeraj   obravnavali tudi tatvino stvari iz avtomobilskega strešnega kovčka. V kovček je bilo vlomljeno, iz njega pa odtujena športna oprema in oblačila.

Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit, poroča ljubljanska policija. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino, kamero in fotoaparat. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov. Na  Viču  je  bilo vlomljeno v garažo, od koder je neznani storilec odtujil motorno in dve rotacijski žagi. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov. V Šiški je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili gotovino. Povzročeno je bilo za okoli 1.000 evrov škode. V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v  skladišče,  od koder so odtujili montirno železo. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

Na Hrvatinih so vlomili v hišo in lastnikom ukradli gotovino in zlatnino. V eni od koprskih trgovin pa je nekdo ženski iz torbice, ki jo je imela v vozičku, ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

V Kopru (Prisoje) je nekdo ukradel moped znamke Piaggio derby, črne barve, reg. št. KPBC-95, vreden 1.000 evrov. V Hrušici je nekdo iz novogradnje podjetja ukradel električno opremo v vrednosti približno 2.000 evrov (kabli, stikala, vtičnice …). V Luciji je nekdo Izolanu ukradel moped Piaggio zip, vreden 1.800 evrov, v Piranu pa so ukradli moped znamke Piaggio zip 25, vreden prav tako 1.800 evrov. V Luciji je nekdo ukradel še zaklenjen moped Piaggio ZIP 25, reg. št. KP6Z-D2, vreden 400 evrov.

Ne pozabite na lastno varnost in varnost svojega premoženja! Za   varnost svoje lastnine lahko največ storite sami. Med prazniki velikokrat premalo poskrbimo za svoje premoženje in tako lahko hitro postanemo tarča za različna premoženjska kazniva dejanja (tatvine, vlomi v stanovanjske hiše, stanovanja, motorna vozila, poslovne in druge prostore …). Nepridipravi namreč tudi v tem času ne počivajo in pogosto izkoristijo odsotnost ljudi, ki se bodo udeleževali številnih organiziranih javnih zabav ali pa npr. odšli na dopuste. Tudi v parkiranih osebnih vozilih ne puščajte vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih).

Zadnje novice

Sorodne vsebine