7.5 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Spet je pokalo na cestah, v nesreče vpletenih precej pešcev in kolesarjev

Na cesti od Šentjanža proti Brunku je dopoldne 64-letni voznik osebnega avtomobila, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad vozilom. Njegov avto je bočno zdrsel na nasprotno stran ceste in trčil v nasproti vozeči avtomobil. Dve potnici v vozilu povzročitelja so z reševalnim vozilom odpeljali v splošno bolnišnico Celje in naj bi bili lažje poškodovani. Za bolečinami sta tožila tudi oba voznika, a vidno nista bila poškodovana. Policisti prisotnosti alkohola niso ugotovili. Povzročitelj bo moral plačati globo, ker hitrosti vozila ni prilagodil stanju in razmeram na cesti, so ob tem sporočili iz policije.

Na glavni cesti Krško – Sevnica, v Krškem, sta popoldne silovito trčili dve osebni vozili. Po prvih ugotovitvah policistov je prometno nesrečo povzročil 66-letni voznik osebnega avtomobila, ki je med vožnjo zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v drug avto. Povzročitelj in potnica v drugem vozilu sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v splošno bolnišnico Brežice, oba avtomobila pa je odpeljala avtovleka, saj nista bila več vozna. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri povzročitelju pokazal 0,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po levi, zaradi česar je povzročil prometno nesreči, so 66-letniku napisali plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj  po  15.  uri,  se je na Rozmanovi ulici v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in kolesarka. Do nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost kolesarki, ki je pripeljala po kolesarski stezi. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Voznici so policisti izdali plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj  po  14.  uri,  se  je  na Ilirski cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar.  Do  nesreče je prišlo, ker je voznik odprl vrata v trenutku ko je mimo  pripeljal  kolesar,  ki  je  nato trčil v vrata vozila. Pri tem se je kolesar  lažje  telesno  poškodoval.  Vozniku  so policisti izdali plačilni nalog.

Danes,  nekaj  po  polnoči, se je na dolenjski avtocesti med Višnjo goro in Grosupljem  zgodila  prometna  nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika tovornega  in  osebnega  vozila.  Do  nesreče  je   prišlo,  kjer je voznik tovornjaka,  zaradi prekratke varnostne razdalje, trčil v vozilo pred njim. Osebno  vozilo  je  odbilo varovalno ograjo, pri tem se je lažje poškodoval voznik  osebnega  vozila.  Policisti  so vozniku tovornjaka izdali plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj  po  11.  uri,  se je na Vodnikovi cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška.  Do  nesreče  je  prišlo,  ker  je voznik na prehodu za pešce odvzel prednost  peški,  ki  je  prečkala cesto. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Minuli dan so gorenjski policisti obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na Laborah je bil včeraj zgodaj zjutraj na prehodu za pešce zbit pešec, v Šenčurju pa kolesarka. V obeh primerih okoliščine kažejo na krivdo voznic osebnega avtomobila za nesrečo.

Policisti sicer opozarjajo na previdnost med prazniki. Pričakovati  je  povečan  promet,  zlasti  na  cestah,  ki povezujejo večja središča  in  okoli  pokopališč, kjer bodo potekale tudi žalne slovesnosti. »Svetujemo,   da   se  na  pot  odpravite  pravočasno,  dosledno  upoštevate cestnoprometna  pravila  in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč. Vozite previdno, odgovorno in strpno. Posebej  opozarjamo,  da  v  vozilih  na  vidnih mestih ne puščajte torbic, aktovk,  denarnic  in  drugih vrednih predmetov.! Pri obiskih pokopališč in drugih  javnih  krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, mobitelov in  drugih  vrednih  predmetov v odprtih torbicah ali košarah. Pri urejanju grobov  jih imejte na očeh oziroma jih ne odlagajte tako, da bi ostali brez nadzora.«

Policija tudi opozarja voznike, naj pazijo na pešce in kolesarje, vsi udeleženci v prometu pa »upoštevajte, da souporabljate prometne površine in da morate za večjo varnost paziti prav vsi. Pešci bodite oblečeni v svetla oblačila, uporabljajte odsevnike, pazite na območjih, ki niso osvetljena in pozorno spremljajte promet. Pri prečkanju ceste nimate absolutne prednosti. Kolesarji, upoštevajte, da vas vozniki vedno manj pričakujejo v prometu in da so slabše tudi razmere na cestah. Bodite vidni in previdni. Vozniki pa teh udeležencev predvsem ne spreglejte.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine