4.6 C
Ljubljana
torek, 29 novembra, 2022

Spet drzni tatovi na pohodu – dva, ki sta pobegnila iz vzgojnega zavoda, tudi ujeli

Piše: C. R.

Včeraj ob 12. uri so bili obveščeni o dveh sumljivih osebah, ki bi se na območju Spodnjega  Starega Grada blizu Krškega pripravljali in izvrševanje kaznivih dejanj.
Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov, ki so v razgovorih z občani pridobili  koristne  informacije  o  opisu neznancev in smeri njunega bega. Prav na podlagi teh podatkov so policisti PP Krško okoli 16. ure na območju Spodnje  Libne  izsledili in prijeli dva mladoletnika.

Ugotovljeno je bilo, da  sta  storilca  vlomila  v  stanovanjsko  hišo  v Spodnjem Starem Gradu. Odtujila  nista  ničesar,  z  vlomom  pa sta povzročila za okoli 1500 evrov premoženjske  škode.  Osumljenca,  ki sta pobegnila iz vzgojnega zavoda, so pridržali  in  ju predali osebju zavoda. Po zaključeni preiskavi bodo zoper oba na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

“Za odgovorno ravnanje se zahvaljujemo  vsem  občanom,  ki  so  bili pozorni na sumljive okoliščine v njihovem okolju in so policistom posredovali informacije,” sporočajo iz policije.
Poročajo pa tudi o drzni tatvini, ki se je zgodila v istem času na območju Sevnice.  Tam sta se pred hišo pripeljala dva neznanca. S pretvezo o predstavitvi trase  nove  ceste je eden izmed njiju oškodovanca zvabil iz hiše, drugi pa je  izkoristil  njegovo nepazljivost, vstopil v hišo, pregledal prostore in našel  ter  odtujil  okoli 1500 evrov. Oškodovanec je šele po njunem odhodu ugotovil,  da  je  bil  žrtev  kaznivega  dejanja.  Policisti okoliščine še preiskujejo.

“Policisti občanom ponovno svetujemo, naj bodo previdni ob obisku neznancev. Največ  podobnih tatvin smo obravnavali v dopoldanskih urah, ko so starejši običajno sami doma. Svetujemo, da se ob obisku neznancev prepričajo, da gre dejansko  za  osebe, za katere se izdajajo, še bolje pa, da osebo odslovijo in  ji  svetujejo,  da  se vrne kasneje, ko bo ob obisku prisoten še kdo od domačih  ali  oseba, ki jo poznajo, ji zaupajo. Neznano osebo naj imajo ves čas  pod  nadzorom  in  jo  ne  vabijo v hišo. Tudi če hišo zapustijo le za kratek  čas,  naj  vrata  zaklepajo,  imajo ključ pri sebi in so pozorni na osebni opis osebe, znamko in tip ter registrsko številko vozila. V primeru, da  postanejo  žrtev kaznivega dejanja, naj o tem takoj obvestijo policiste na številko 113,” sporočajo s policije.

 

Vir: PU Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine