10 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Spet drzne tatvine, enega storilca tudi prijeli

Piše: C. R.

Včeraj v jutranjih urah je na območju Viča neznani moški s pretvezo vstopil v stanovanje oškodovanca, kjer ga je s pogovorom zamotil, ob odhodu pa mu z stanovanja odtujil mobilni telefon in nakit. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 20 let, visok okoli 180 cm, kratkih temnih las, z brki.

V petek v jutranjih urah je v centru do oškodovanke pristopil neznani moški, ji iz rok strgal denarnico, ter s kraja zbežal. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 40 let, visok okoli 185 cm, suhe postave, kratkih temnih las, z izrazito dolgo brado, oblečen je bil v črna oblačila.

V četrtek, 1. 4. 2021, okoli 11. ure so bili policisti obveščeni, da je v šmartnem v tuhinju, ženska vstopila v stanovanjsko hišo in jo preiskala, pri tem pa so jo zalotile tri stanovalke. Osumljenka je hotela s kraja zbežati skupaj z gotovino, ki jo je našla v hiši, vendar so ji stanovalke med prerivanjem uspele gotovino odvzeti. Osumljenka je zbežala s kraja in prisedla v osebno vozilo pri katerem jo je čakal moški, ki je med begom tudi grozil oškodovankam naj se umaknejo. Oba osumljena sta se nato s kraja odpeljala. Oškodovanka je policistom sporočila tudi registrsko številko vozila, ki so ga policisti kmalu za tem izsledili na območju trojan. Policisti so 70-letni osumljenki iz območja kočevja in 53-letnemu osumljencu iz območja kočevja odvzeli prostost, ter ju v petek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Oba osumljena sta bila s strani policije že večkrat obravnavana zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine