7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Spet drzna tatvina – na delu lažni telekomunikacijski delavec!

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel štiri obvestila o prometnih nesrečah, od tega tri z materialno škodo in eno s telesnimi poškodbami; šest prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvine in poškodovanja tuje stvari. V enem postopku je bila zasežena manjša količina prepovedana droge, vodi se prekrškovni postopek. Sprejete so bile 3 prijave požarov, v enem primeru so policisti ukrepali na podlagi predpisov o varstvu pred požari.

 

Kot opozarjajo policisti, so zaradi počitnic smučišča bolj zasedena. »Pozivamo k varnemu smučanju in upoštevanju FIS pravil,« so zapisali.

Na gorenjski avtocesti sta včeraj popoldan trčila osebni avtomobil in tovorno vozilo. Okoliščine kažejo, da je nesrečo povzročil voznik z osebnim avtomobilom, ki je v zadnji del tovornega vozila trčil zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti vožnje in alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola. Oba sta vozila v smeri Ljubljane. Zaradi odstranjevanja posledic je bil promet oviran skoraj tri ure. Proti povzročitelju prometni policisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Pod vplivom alkohola je bil včeraj zjutraj tudi voznik, ki je na škofjeloškem zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo oškodovanca in s kraja pobegnil. Voznik je bil izsleden. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,37 mg/l alkohola.

Še pred morebitno nesrečo pa so škofjeloški policisti zvečer iz prometa izločili voznika, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge. Potnici pa so medtem zasegli manjšo količino prepovedane droge.

Alkohol ne glede na »moč misli, da ena pijača še nič ne pomeni« že s prvim popitim kozarcem vpliva na naše sposobnosti za udeležbo v prometu in jih zmanjša. Enak rezultat je tudi pri uživanju drog ali drugih psihoaktivnih snovi, ki tudi slabšajo naše psiho-fizične sposobnosti za varno udeležbo v prometu. Posledica so ogrožanja, prometne nesreče in tragedije. Zato se v takem stanju ne odloči za vožnjo.

Na Cesti na klanec v Kranju so policisti včeraj obravnavali prijavo drzne tatvine, ki sta jo najmanj dva neznana storilca izvršila že dan prej, v ponedeljek. Okoli 11. ure dopoldan sta pristopila do hiše starejše krajanke in se ji predstavila kot delavca telekomunikacijskega podjetja. Zvabila sta jo iz hiše in medtem, ko si je z enim ogledovala mesta po posesti za gradnjo optičnega omrežja, je drugi to izkoristil, pregledal hišo in odtujil manjši znesek denarja.

Svojih objektov (hiše, stanovanja, garaže, pomožni objekti) ne prepuščajte naključju in jih zaklepajte, neznance pa držite na distanci in z njimi ne bodite preveč domači. V kolikor se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del ipd., svetujemo, da vedno zahtevate na vpogled osebni dokument ali delovni nalog. V primeru drznih tatvin vas bodo vedno poskušali tudi zvabiti stran od vhoda v hišo. Ne pustite se zavesti. Vzemite njihove kontaktne podatke in ponudbo v miru in na samem preverite, njim pa morebiti odgovorite, da jih boste o vsem obvestili, svetuje policija. Ob tem bodite pozorni na videz teh oseb, na njihova oblačila, govor, posebnosti ter vozilo s katerim so se pripeljali – znamko, barvo, tip in registrsko številko.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali tri smučarje, ki so smučali izven urejene proge. Proti vsem trem poteka prekrškovni postopek. Smučarje pozivamo, naj upoštevajo red in pravila na smučišču!

Zadnje novice

Sorodne vsebine