4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Somalijski migrant na Švedskem aretiran šele po napadu na 21 ljudi!

Policija na Švedskem je aretirala 22-letnega migranta iz Somalije, ki je osumljen, da je septembra v mestu Eskilstuna, zahodno od Stockholma, izvedel več napadov na nič hudega sluteče ženske, ki so se sprehajale po mestu. 

Migrant se je znašel pod drobnogledom policije, ker je več žensk z istega območja poročalo, da jih je med kolesarjenjem napadel temnopolt moški. Večinoma jih je udaril v obraz ali pa je pljunil vanje.

Preiskovalci so izmuzljivega Somalca poimenovali “kolesar”. Šele ta teden je policiji uspelo izslediti problematičnega migranta in ga aretirati. V petek so moškega aretirali zaradi suma storitve velikega števila primerov zlorab in goljufij ter nezakonitih groženj, poroča Fria Tider.

Identiteta javnosti ni znana
Za “kolesarja”, čigar identiteta javnosti ni poznana, se smatra, da je od lanskega poletja napadel vsaj 21 ljudi. Večina žrtev je bila žensk, poroča Voice of Europe. Policija ga je uspela aretirati šele po njegovem zadnjem napadu, ki ga je zakrivil 17. septembra. Sodeč po poročilu o aretaciji je moški star 22 let, ima somalijsko državljanstvo, zaradi česar je potreboval tudi tolmača. Tožilstvo izpostavlja, da obstaja utemeljen sum, da bo migrant še naprej povzročal kazniva dejanja. Motiv za napade pa zaenkrat ostaja skrit.

Hana Murn/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine