0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Šok: Dolge kolone na avtocesti, v predoru predor Sveti Rok je eksplodiralo!

Na hrvaških avtocestah v smeri proti obali danes zaradi podaljšanega vikenda ob verskem prazniku telovo nastajajo zastoji. Na zagrebški obvoznici ob cestninski postaji Lučko so kolonev smeri morja dolge približno šest kilometrov, je poročal hrvaški avto klub (Hak). Promet je povečan na avtocesti Zagreb – Split v smeri morja.

Popoldne so morali zaradi požara na osebnem avtomobilu začasno v obeh smereh zapreti predor Sveti Rok pri Zadru. Pred predorom se je z obeh strani nabral večkilometrski zastoj. Požar je izbruhnil na osebnem avtomobilu. Gasilci so ogenj hitro pogasili, poškodovanih pa ni bilo, je poročaldalmatinskiportal.hr. Promet je znova stekel po 14. uri, ko so predor prezračili.

Iz javnega podjetja Hrvatske autoceste (Hac) so v sredo sporočili, da zaradi podaljšanega vikenda povečan promet in gnečo na avtocestah proti obali pričakujejo tudi v petek v popoldanskih urah ter v soboto dopoldne, ko bo na Hrvaško po pričakovanjih prišlo več tujih turistov.

V nedeljo popoldne, ko se bodo tuji gostje predvidoma vračali s počitnic, so zastoji možni na avtocestah proti notranjosti države. Tam v torek popoldne pričakujejo gost promet zaradi vračanja hrvaških turistov, ki bodo zaključili podaljšani vikend.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine