11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Sojenje morilcu za umor nekdanje partnerke v sklepni fazi

Sojenje 35-letnemu Bojanu Sepu, ki ga obtožnica bremeni umora nekdanje partnerke septembra lani v stanovanju na Preradovičevi ulici v Mariboru, gre h koncu. Sodni senat pod vodstvom Danila Obersnela bi danes že sklenil glavno obravnavo, a je tožilec Tilen Ivič zaprosil za nekajdnevno prekinitev, ker želi nekoliko modificirati obtožnico.

 

Večji del današnje obravnave je sicer potekal za zaprtimi vrati, ker je sodnik brez pomislekov in brez posebej pojasnjenih razlogov prikimal zahtevi izvedenca psihiatrične stroke Mladena Vrabiča, da se v času njegovega pričanja in pričanja klinične psihologinje Ivne Bulič izključi javnost.

Kakšno je bilo dejansko psihično stanje obtoženega v času tragičnega dogajanja, ki mu je botrovalo tudi nekajdnevno uživanje mamil in alkohola trojice prisotnih v stanovanju, tako za javnost ostaja skrivnost. Glede na to, da je Sepov zagovornik Igor Marinšek od sodišča terjal postavitev novega izvedenca, tožilec pa je dejal, da obtožnice v tem delu ne bo spreminjal, je sklepati, da Vrabič obtoženemu ni pripisal bistveno zmanjšane prištevnosti.

Obramba je danes vztrajala pri zaslišanju še nekaterih prič, ki bi znale kaj več povedati o naravi umorjene, prav tako pri imenovanju izvedenca sodne medicine, ki bi ugotovil natančen čas njene smrti, in imenovanju izvedenca za telekomunikacije, ki bi potrdil Sepovo namero, da takoj po dejanju materi pošlje SMS o tem, kaj se je zgodilo, a naj bi mu to preprečilo drugo prisotno dekle.

Sodišče je vse dokazne predloge, vključno s predlogom za imenovanje novega izvedenca psihiatra, zavrnilo, ter nov narok na prošnjo tožilstva razpisalo za 6. junij. Takrat bo tožilec Ivič po preučitvi spisa predstavil spremenjeno obtožnico, ki po njegovih besedah ne bo bistveno vplivala na sedanjo vsebino. Vendar pa je po besedah sodnika Obersnela od nje odvisno, ali bodo takrat že lahko izvedli tudi besedo strank in sojenje pripeljali h koncu.

Do tragičnega dogodka je prišlo lanskega septembra, ko naj bi Sep v stanovanju umoril svojo deset let starejšo nekdanjo izvenzakonsko partnerko in pri tem oskrunil še truplo. Obdolženega, ki je bil v preteklosti že obravnavan zaradi nasilja v družini, in žrtev naj bi družila tudi odvisnost od drog, v času dejanja pa je bila prisotna še ena ženska, s katero naj bi nadaljevala popivanje in drogiranje.

Okoliščine dogodka so bile nenavadne, saj sta dan po njeni smrti na ta naslov zaradi klica varnostnika o glasnem razgrajanju in prepiranju prišla policista, ki pa sta ostala pred zaprtimi vrati. Šele dva dni pozneje se je izkazalo, da je obdolženi v stanovanju skrival truplo. Medtem ko je Sep dogodek obžaloval in dejal, da je bil izzvan zaradi žalitev, pa je ob dogajanju prisotna ženska sodišču povedala drugačno zgodbo o agresivnosti obtoženega, ki naj bi ji omejil gibanje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine