11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Šofer tovornjaka pod vplivom maliganov “slalomiral” po avtocesti!

Piše: Kronika24ur.si

Včeraj, nekaj čez 17. uro, je občan policisti na PU Celje obvestil o vozniku tovornega vozila s priklopnikom, ki je na območju Vranskega vijugal po avtocesti in nasploh zelo nesigurno vozil ter ogrožal ostale udeležence cestnega prometa.

Policisti Postaje prometne policije so ob 17.15 uri, pred izvozom Trojane, voznika ustavili in opravili preizkus alkoholiziranost. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel madžarski voznik 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi. Voznika smo pridržali. Danes zjutraj smo ga privedli na Okrajno sodišče v Celju, kjer mu je sodnica izrekla globo v višini 1.200 €, stransko sankcijo 18 kazenskih točk in prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije za dobo enega leta.

Vozniku, ki jih je obvestil o nevarni vožnji madžarskega voznika, se za klic zahvaljujejo, saj so lahko tako voznika hitro ustavili in izločili iz prometa ter s tem preprečili morebitne hude posledice njegove neodgovorne vožnje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine