6.9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Sodišče uvedlo sodno preiskavo za osmerico iz afere smejalni plin

Z novogoriškega okrožnega sodišča so po podatkih Primorskih novic osmim osumljenim iz afere smejalni plin poslali sklepe o uvedbi sodne preiskave. Kot poroča časnik, se preiskovalni sodnik le v primeru enega od devetih osumljenih ni strinjal s tožilstvom, ki je zahtevalo sodno preiskavo. Osumljeni se lahko še pritožijo, a to preiskave ne ustavi.

Nova urgenca šempetrske bolnišnice je svoja vrata odprla pred tremi leti, tragičen dogodek, ki je razkril, da se je pri opremljanju zgodila huda napaka, pa se je zgodil marca 2016. Takrat je v sumljivih okoliščinah v reanimacijski sobi novogoriške urgence umrl 52-letni delavec, ki se je poškodoval v delovni nesreči. Pri iskanju vzroka za njegovo smrt sta zdravnici ugotovili, da so mu namesto kisika dovajali dušikov oksid oz. smejalni plin, do česar je prišlo zaradi zamenjave cevi za kisik in dušikov oksid.

Kriminalisti so v preiskavi opremljanja urgence, pri katerem je sodelovalo devet osumljenih, ugotovili številne napake in pomanjkljivosti. Izvedenec medicinske stroke je ocenil, da obstaja visoka verjetnost, da sta zaradi delovanja dušikovega oksida umrla še dva pacienta, zato se zahteva za sodno preiskavo nanaša na tri sumljive smrti, ogrožena pa naj bi bila življenja še štirih ljudi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine