6.9 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Sodišče s plombo nad podjetje, ki ga vodi razvpiti Dragan Isajlović, nekdanji svetovalec v kabinetu SDjevega ministra

Piše: Škandal24

Okrožno sodišče v Ljubljani je družbenikom družbe I. S. O. Družbe za inženiring, svetovanje in organizacijo iz Ljubljane do 8. maja letos začasno prepovedala razpolagati s premoženjem podjetja ali obramenjevanje poslovnega deleža, razkriva Ajpes.

Gre za družbo, katere direktor je razvpiti nekdanji uslužbenec Službe državne varnosti (SDV) in svetovalec nekdanjega ministra za finance iz stranke SD Franca KrižaničaDragan Isajlović, lastnica pa njegova žena Metka.

Vir: Ajpes.

Vesna VukovićTomaž Modic in Primož Cirman so konec leta 2019 za spletni portal Siol pisali, da je specializirano državno tožilstvo vložilo zahtevo za sodno preiskavo proti Isajloviću, ki naj bi bil osumljen kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Isajlovićevo podjetje je sicer po zadnjih dostopnih podatkih v letu 2019 ustvarilo nekaj čez 160 tisoč evrov prihodkov in devet tisočakov dobička. Nima pa zaposlenih.

 

Ima tudi firmo za računalniško programiranje

Dragan Isajlović je tudi lastnik družbe za računalniško programiranje Monday&Kenington, katerega zastopnik sta Metka in Igor Isajlović. Tudi to podjetje nima zaposlenih. Pa tudi prihodkov ne prav veliko, že leta pa poslujejo z izgubo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine