12.8 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

So našli pogrešanega Avstrijca? Poročajo o najdenem truplu na Mangrtu

Piše: C. R. 

Policisti PP Bovec, policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica in reševalci GRS Bovec so danes okoli poldneva na območju Mangarta iskali pogrešano osebo.

“Ob 14.18 smo prejeli obvestilo, da so gorski reševalci GRS Bovec med iskalno akcijo na območju Mangarta  (na zahodni strani) našli mrtvega moškega. V nadaljevanju postopka identifikacije bo ugotovljena in potrjena njegova identiteta. Glede na okoliščine najdbe Policija ne izključuje možnosti, da gre za pogrešanega 53-letnega državljana Avstrije,” so sporočili iz PU Nova Gorica.

53-letni Avstrijec je sicer pogrešan od včeraj dopoldne. Po prvih podatkih se je slednji z osebnim avtomobilom znamke VW Sharan odpravil po državni turistični cesti Strmec – Mangartsko sedlo na območje Mangarta. Takoj po prejemu obvestila so policisti PP Bovec začeli izvajati aktivnosti, da bi pogrešanega našli. Policisti PP Bovec so njegovo vozilo so našli pred zadnjim tunelom pred Mangartskim sedlom. Bovškim policistom in gorskim policistom PU Nova Gorica so se pri iskanju pogrešanega avstrijskega državljana na območju Mangarta v izjemno zahtevnih oz. neugodnih vremenskih razmerah (dež,megla, slaba vidljivost…) pridružili tudi gorski reševalci GRS Bovec. Prav tako je bil aktiviran helikopter Letalske policijske enote.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine