23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

So bili na delu ekosocialistični “nevladniki”? Na ministrstvu za okolje zaradi pošiljke z belim prahom gasilske in sanitetne ekipe!

Policijska uprava Ljubljana je bila danes nekaj pred 8. uro obveščena o prejemu pisemske pošiljke v eni izmed državnih ustanov na Dunajski cesti v Ljubljani. Iz pošiljke se je vsula neznana snov (prah). Na kraju trenutno posredujejo policisti in gasilci. Uslužbenci Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo pa bodo snov analizirali, so nam sporočili iz PU Ljubljana.

 

Tri osebe, ki so bile izpostavljene pri odpiranju pisemske pošiljke, ostajajo do zaključka analize v karanteni. Zaradi posredovanja intervencijskih služb je trenutno oviran promet na Dunajski cesti v Ljubljani (iz smeri centra proti obvoznici).

Po naših podatkih naj bi bila pošiljka poslana na ministrstvo za okolje in prostor. Spomnimo: pred slednjim se zadnje čase vrstijo protesti ekosocialistov, ker je minister Andrej Vizjak z ukrepanjem omejil vpliv nevladnih organizacij na izdajanje gradbenih dovoljenj in naredil konec stihiji, ki je vplivala tudi na koruptivne posle v gradbeništvu ter na višje cene stanovanj. Zato je mogoče predvidevati, da je pošiljka z belim prahom verjetno eden od “performansov” iz vrst ekosocialističnih protestnikov. Kot je znano, je vsaj enega od njih zaradi oviranja dostopa uslužbencev v zgradbo ministrstva odpeljala policija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine