15.5 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

Smučarka trčila v zaščitne blazine in si poškodovala glavo ter hrbtenico

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel štiri obvestila o prometnih nesrečah, dve  prijavi  o  kršitvah  predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter štiri v zasebnem prostoru, obvestilo o dveh požarih brez materialne škode, s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivega dejanja tatvina in vlom. Med  dogodki  je bila obravnavana ena nesreča na smučišču in delovna nesreča s poškodbami delavca. Zaradi  vožnje  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja so policisti zasegli  eno vozilo. Voznika so tudi pridržali zaradi kršenja javnega reda in miru.

Policisti opozarjajo kolesarje,  mopediste in motoriste, ki jih bo zaradi  lepega vremena na cesti  vedno  več,  naj ne pozabijo,  da  so razmere še daleč od poletnih,  vozniki  pa  vas  tudi  še niso vajeni na cesti. »Zato zelo pazite,  ne precenjujte svojih zmožnosti, spremljajte dogajanje okoli sebe  in  dosledno  upoštevajte prometna pravila ter s tem zmanjšajte možnost za udeležbo v nesreči. Uporabljajte popolno zaščitno opremo,« so zapisali v kranjski policijski upravi.

Včeraj zvečer je voznik na cesti proti Ljubelju trčil v pešca, ki je bil močno pod vplivom alkohola (0,86 mg/l). Pešec je bil v nesreči lahko telesno  poškodovan.  Policisti  o  nesreči  še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Včeraj  ponoči  je  neznani  storilec  na  Mladinski  ulici vlomil v poslovni  objekt  in  odtujil  manjši  znesek  menjalnega  denarja,  včeraj dopoldan  pa  je bilo na Križnarjevi poti v Kranju vlomljeno v stanovanjsko hišo. Odtujen je bil manjši znesek denarja, ročni uri in nakit.

Policisti  so  včeraj  obravnavali smučarsko nesrečo s sumom  na hude telesne poškodbe. Okoliščine kažejo, da je smučarka izgubila nadzor  nad  smučmi  in  z  veliko  hitrostjo  trčila v zaščitne blazine na smučišču.  Po  prvih  podatkih  gre  pri  smučarki  za  poškodbo  glave  in hrbtenice,  vendar  po  podatkih  policije  ni  v  življenjski  nevarnosti. Odpeljana je bila v zdravstveno ustanovo.

Hitrost,  utrujenost,  neznanje  ter  oprema  so  se  do sedaj izkazali kot najbolj kritični dejavniki pri smučarjih. Hitrost in oprema v nesrečah zelo vplivata  na težo posledic. Večja kot je hitrost, večja je možnost za težje posledice  in  do  teh  običajno tudi pride. Enako je z opremo. Manj jo je, manj  je  smučar  zaščiten  v  primeru  padca  ali trka. “Svetujemo predvsem zaščito  glave  (čelada) in hrbtenice (želva). Ko je smučar utrujen, naj se odpočije  in  izbira  lažje  proge.  Lažje  proge  naj izbirajo tudi slabši smučarji.  Nihče  pa  naj ne precenjuje svojih sposobnosti, ker na smučišču niste sami,« opozarjajo policisti

Jeseniški  kriminalisti  so  včeraj zvečer obravnavali nesrečo pri delu v podjetju. Okoliščine kažejo, da se je delavec poškodoval pri opravljanju vzdrževalnih del na industrijski napravi. Delavec je utrpel hude telesne poškodbe in je bil s kraja odpeljan v zdravstveno ustanovo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine