22.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Smrtno se je ponesrečila nemška jadralna padalka

Piše: C. R.

Včeraj je jadralna padalka iz Nemčije padla na pobočju Stola, 1.673 visoke gore v Julijskih Alpah nad Kobaridom. Pri tem se je smrtno ponesrečila.

Na kraj nesreče so prišli gorski reševalci GRS  Tolmin,  ki so na težko dostopnem  severnem pobočju Stola  našli  negibno  jadralno  padalko,  ki  ni  kazala znakov življenja. Kasneje  je zdravnica Splošne ambulante Kobarid na kraju lahko le potrdila smrt. V nadaljevanju identifikacijskega postopka je bilo  potrjeno, da se je smrtno ponesrečila 49–letna jadralna padalka, državljanka Nemčije.

Policisti  so  na  kraju  z zbiranjem obvestil ugotovili, da je skupina osmih jadralnih padalcev iz Nemčije poletela  z  vzletišča Kobala na Tolminskem. Med njimi je bila tudi pokojna 49-letna  jadralna  padalka,  ki  je  kasneje  na  Kobariškem  zaradi padcapodlegla  telesnim  poškodbam.  Zaradi težko dostopnega terena so preminulojadralno  padalko  kasneje  prevzeli  člani združene ekipe GRS-HNMP in jo spolicijskih  helikopterjem prepeljali na helidrom v Tolmin, kjer je pokojnoprevzela pogrebna služba.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine