6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Smrtna delovna nesreča v Kostanjevici

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 278 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete   so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin.

 

Posredovali   so zaradi nesreč pri delu, iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Okoli 7.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Turkovi ulici v Novem mestu, kjer naj bi se voznik prevrnil z vozilom. Opravili so ogled in ugotovili, da sta bila v nesreči udeležena dva voznika osebnih vozil. 62-letni voznik se je nepravilno vključeval v promet in izsilil prednost 51-letnemu vozniku. Lažje poškodovanega 51-letnega udeleženca nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Na delovišču v Krškem je med 16. 7. in 17. 7. nekdo z delovnega stroja odtujil električne vodnike. Škode je za okoli 1500 evrov.

Nekaj po 12. uri se je v Kostanjevici na Krki zgodila nesreča pri delu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 30-letni delavec opravljal dela na strehi skladiščnega objekta. Ko je stopil na strešno ploščo, naj bi se ta prelomila in moški je padel z višine okoli šestih metrov. Reševalci so ga oživljali in odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

Okoliščine nesreče kriminalisti še preiskujejo, kraj nesreče pa so si ogledali tudi preiskovalna sodnica, okrožni državni tožilec in pristojni inšpektor za delo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine