10.4 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Smrt osmih mladih, ki so na silvestrovo umrli v Posušju, sedaj pojasnjena – poglejte, kaj so našli v krvi

Napisal: Škandal24

Po opravljeni analizi krvi je bilo ugotovljeno, da je bilo vseh osem mladih, ki so umrli na silvestrovo v vikendici na Tribistovem pri Posušju, zastrupljenih z ogljikovim monoksidom z določeno koncentracijo v krvi, kar se je izkazalo usodno, piše 24sata.

Osem mladih se je na silvestrovo zadušilo zaradi strupenih plinov. Tragedija se je zgodila, ko so mladi iz Rakitna in Posušja čakali novo leto. Umrli so Žana Pavković, Marija Pavković in Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo, Stipe Romić, Mirela Rezo in Stjepan Jukić, vsi letnik 2001. Umrla štiri dekleta in štiri fante so našli ljudje iz sosednje koče, ki so z njimi praznovali novo leto, a so odšli spat v drugo hišo. Preiskovalci menijo, da je bil vzrok smrti osmih mladih iz Posušja ogljikov monoksid iz električnega generatorja, ki je deloval v pomožni sobi vikend hiše, ki je bila poleg sobe, v kateri so bivali mladi, za nameček je bilo odprto še okno.

Pred dvema dnevoma se je s slovesnim spominom in sveto mašo pred stavbo treh fakultet na kampusu univerza v Splitu poslovila od tragično preminulih študentov Marije Pavković, Mirele Rezo in Stipeta Romića. Dekan splitske Naravoslovne fakultete Nikola Koceić Bilan je poudaril, da se je v prvih urah novega leta kot meč zarezala novica o strašni tragediji, izgubi osmih mladih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine