6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Smrt kolesarja in iskanje prič druge prometne nesreče

Danes nekaj po polnoči so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči s poškodbami na Opekarski cesti v Ljubljani.

Ugotovljeno je bilo, da je 59-letnik vozil po Opekarski cesti v Ljubljani od Kopačeve ceste proti Poti na Rakovo jelšo. Na Opekarski cesti je voznik dohitel 50-letnega kolesarja, ki je vozil ob desnem robu vozišča v isti smeri. Ker pa 59-letnik takrat hitrosti in načina vožnje ni prilagodil vidljivosti in vremenskim razmeram ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo oziroma, da bi ga lahko ustavil pred oviro, ki bi jo glede na okoliščine lahko pričakoval (kršitev prvega odstavka 45. člena ZPrCP), je s sprednjim desnim vogalom trčil v kolesarja.

Kolesar je po nesreči obležal na vozišču. 59-letnik je vozilo po nesreči ustavil v križišču Opekarske ceste in Ceste na Loko in stopil iz vozila ter pogledal kaj se je zgodilo, nato pa se je usedel nazaj v vozilo ter se odpeljal s kraja nesreče v smeri proti Poti na Rakovo jelšo.

50-letni kolesar je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Voznika pa so policisti kmalu po nesreči izsledili doma. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Odrejen mu je bil strokovni pregled z odvzemom krvi in urina.
Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec.
Glede okoliščin nesreče policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri podanih sumov kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu (324/I KZ-1) in zaradi zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči (328/II KZ-1).

Prometna nesreča – poziv očividcem nesreče

Policisti Postaje prometne policije Ljubljana so 12. 10. 2018 ob 16.57 uri na avtocesti A1, v predoru Strmec, v smeri proti razcepu Malence, obravnavali prometno nesrečo v kateri je bilo udeleženo kombinirano vozilo znamke Volkswagen bele barve, osebni avtomobil znamke VW sharan srebrne barve, ter tovorno vozilo bele barve s pripetim priklopnikom cisterno .

V zvezi razjasnitve okoliščin prometne nesreče naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči, da pokličejo na interventno številko 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana, Grič št. 56, na telefonsko številko 01 583 88 20 ali anonimni telefon 080 1200.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine