10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Slovenske ceste so pravcata ruska ruleta – policisti ves čas ustavljajo agresivne in pijane voznike

Gorenjski prometni policisti so danes zjutraj po prijavi obravnavali slovenskega voznika, ki je v gostem prometu po avtocesti druga vozila agresivno prehiteval po levi in desni. Vozniku je bila povsem tuja tudi varnostna razdalja.

 

Gre za početje, ki sodi v kategorijo zelo problematičnih in nevarnih voženj. Zaradi prekrškov je voznik obravnavan v prekrškovnem postopku. Zaradi take neobzirnosti in objestnosti so lahko ogrožena celo življenja. Voznike pozivamo k »čisti« vožnji in izogibanju ravnanjem, ki ogrožajo druge ter zmanjšujejo varnost.

Včeraj, okoli 20.30 se je na Njegoševi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno odvzel prednost peški. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Vodnikovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 15. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Kamniku. Z ogledom na kraju je bilo ugotovljeno, da voznik osebnega vozila ni upošteval prednosti peške na prehodu za pešce in trčil v njo. Peška je bila v nesreči lažje poškodovana, s kraja pa je bila odpeljana z reševalnim vozilom. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 21. ure so policisti prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika volkswagen touran, na avtocesti od Ljubljane proti Kranju. Policisti so voznika izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.60 mg/l). Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 14. uri se je zgodila prometna nesreča na stari Šmarski cesti v Kopru. Ugotovljeno je bilo, da je 53-letna voznica osebnega avtomobila z okolice Kopra zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v 15-letnega voznika mopeda iz Kopra, ki je vozil pred njo. Mladoletnik je padel in se lažje poškodoval, povzročiteljici sledi plačilni nalog.

Ob 3.13 so policisti v Luciji ustavili 23-letnega državljana Srbije, kateremu je alkotest pokazal 0.64 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odrejeno mu je bilo pridržanje, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

V obdobju od 13. do 26. 1. 2020 policisti na območju Policijske uprave Maribor izvajajo poostrene aktivnosti, s poudarkom na nazoru nepravilne uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. “V sklopu teh aktivnost smo včeraj, 21. 1. 2020, med 7. in 14. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa. Poudarek smo namenili ugotavljanju kršitev nepravilne uporabe mobilnih telefonov med vožnjo ter drugih naprav in opreme, ki zmanjšujejo vidno in slušno zaznavanje voznikov, prav tako pa tudi ugotavljanju kršitev neuporabe varnostnih pasov in prevoza otrok brez ustreznih zadrževalnih sistemov. V navedenem času smo pri nadzoru cestnega prometa ugotovili 84 kršitev nepravilne uporabe naprav in opreme, ki zmanjšujejo vidno in slušno zaznavanje med vožnjo ter 64 kršitev neuporabe varnostnih pasov. 143 kršiteljem smo izrekli predpisano globo, 5 kršiteljev pa smo opozorili.” so sporočuili s policije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine