9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Slovenija varna turistična dežela? Da, če poskrbite za svojo varnost, a žal nekateri ne: tuji turisti padajo v reko, vlamljajo jim v avtomobile…

Zadnje čase PU Nova Gorica beleži precej dogodkov iz črne kronike z udeležbo tujih državljanov. Velikokrat so na udaru turisti, ki so vpleteni v nesreče ali pa so žrtve tatov.

 


Včeraj,  15.  julija  ob  16.36 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica s strani  Regijskega  centra  za  obveščanje  obveščeni,  da se je izven vasi Trenta  (pri  tabli  za  potok  Limarica  –  blizu odcepa za izvir Soče) na regionalni  cesti  Bovec – Trenta padel rolkar in se poškodoval. Po nesreči so  na  kraju  poleg  policistov  posredovali tudi gasilci PGD Bovec, ki so zavarovali  kraj  nesreče,  pomagali pri usmerjanju prometa in nudili pomoč reševalcem  NMP  ZD  Tolmin.  Ugotovljeno  je  bilo, da je bil ponesrečenec 35–letni  državljan  Nemčije,  ki  se je z rolko (t.i. longboard) peljal po vozišču  in  pri  tem  padel;  med rolkanjem je nemški državljan uporabljal zaščitno  čelado.  Po  prvih  podatkih  je  utrpel predvidoma lažjo telesno poškodbo  (poškodba  glave).    Poškodovanega  rolkarja je kasneje prevzela dežurna  ekipa  Helikopterske  nujne  medicinske  pomoči  z  Brnika in ga z vojaškim  helikopterjem  prepeljali  na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični  center.  Policisti  PP  Bovec  dogodek  obravnavajo  kot  kršitev cestnoprometnih predpisov in bodo po zaključku postopka 35-letnemu nemškemu državljanu  izdali  plačilni  nalog  (pogoji  za uporabo posebnih prevoznih sredstev v cestnem prometu, kršitev prvega odstavka 97. člena ZPrCP).

Včeraj,  15.  julija  ob  18.39 uri, so bili policisti s strani Regijskega centra za obveščanje  obveščeni o dogodku v reki Soči pri Malih koritih pri vasi Soča (Občina  Bovec). Ugotovljeno je bilo, da je državljanka Češke v bližini ene od turističnih kmetij poizkušala prestopiti reko. Pri tem ji je spodrsnilo, v  vodo  ji  je  padla  torbica  z  vsebino.  Iz  reke  ji je pomagal češki državljan. Obe osebi sta osebi bili premraženi in podhlajeni, na brežini so ju kasneje oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin.

Prav tako včeraj, 15. julija ob 14.08 uri, je bila policija obveščena, da se je pri slapu Boka izven naselja Žaga (Občina Bovec) poškodovala pohodnica (poškodba noge). Ugotovljeno je bilo, da je 58–letni državljanki Nemčije pri sestopu od razgledne točke nenadoma spodrsnilo in pri tem padla ter si poškodovala desni gleženj. Na ogledu do razgledne točke je bila poškodovanka skupaj z njenim partnerjem.  Po nesreči so na kraju posredovali člani GRZS Bovec, ki so pohodnico, katero je partner prinesel do ceste, oskrbeli in predali reševalcem NMP ZD Tolmin.

Včeraj,  15. julija popoldne, so policisti PP Bovec obravnavali vloma v dve tuji  vozili  (kombija)  na  parkirišču za Golobar izven vasi Kal-Koritnica (Občina Bovec). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec včeraj v  parkirana  kombija  nemških registrskih številk znamke VW Transporter in Fiat  Ducato.  Iz  prvega vozila (znamke VW) ni bilo ničesar odtujenega, iz drugega  zaklenjenega  kombija  (znamke Fiat) pa je neznanec razbil prednje desno  steklo  in  iz  notranjosti  odtujil  torbico  z  vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov in kreditne kartice tudi mobilni telefon  in gotovino). Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo  in  bodo  po  zaključku preiskave obeh vlomov v motorna vozila podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

No, eden od turistov pa je tudi ponagajal policistom.  Včeraj,  15.  julija pozno zvečer, so prometni policisti v Vrtojbi ustavili 32–letnega  voznika  osebnega  avtomobila,  državljana  Italije,  in  mu  v nadaljevanju  postopka  odredili  hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih  drog,  psihoaktivnih  zdravil  in drugih psihoaktivnih snovi.
Rezultat  odrejenega  hitrega  testa  je bil pozitiven na prepovedano drogo (kanabis),  zato  je  bil  vozniku  odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je 32-letni italijanski voznik odločno odklonil. Vozniku je  bila  prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine