2.5 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

Slovenija v Severno Makedonijo pošilja gasilsko opremo

Piše: L. B.

V preteklih tednih je Slovenija poslala dve ekipi gasilcev v Severno Makedonijo, kjer so s severnomakedonskimi kolegi uspešno pogasili obsežne požare. Danes pa je Slovenija v Severno Makedonijo poslala še gasilsko opremo, in sicer nahrbtnike za gašenje, motorne žage in požarne metle. Pošiljanju opreme v  državnem logističnem centru Roje se je udeležil tudi državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve dr. Stanislav Raščan.

Dr. Raščan je poudaril, da je to že tretje dejanje nesebične pomoči Severni Makedoniji, ki dokazuje stalno in odlično pripravljenost Slovenije na nujne odzive ob naravnih in drugih nesrečah. Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali pri spopadanju s požari in poudaril, da sta dve ekipi slovenskih gasilcev odlično predstavljali Slovenijo in svoje delo opravili vrhunsko.

Slovenski gasilci so med delom v Severni Makedoniji ugotovili, da njihovim kolegom iz Severne Makedonije primanjkuje ustrezne opreme. Zato Slovenija danes pošilja gasilske pripomočke v skupni vrednosti s prevozom 76 tisoč evrov, da se bodo lahko v prihodnje učinkovitejše borili z gozdnimi požari.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine