2.2 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Slovenca ugrabili pirati: Posnetek razkriva, kako so to storili

Slovensko zunanje ministrstvo je včeraj sporočilo, da je v stiku z lastnikom švicarske tovorne ladje, ki so jo v soboto ob nigerijski obali napadli pirati. Med 12 ugrabljenimi člani posadke je tudi slovenski državljan. “Ministrstvo za zunanje zadeve je v kontaktu s predstavniki ladjarja prejelo potrditev, da je med ugrabljenimi mornarji na švicarski ladji tudi slovenski državljan,” so sporočili.

“Ladjar je o incidentu obvestil svojce ugrabljenega pomorščaka, s katerimi je v stiku. Podjetje Massoel Shipping je angažiralo strokovno usposobljeno ekipo, ki je pooblaščena za reševanje zadeve,” so pojasnili na zunanjem ministrstvu. Kot so dodali, podrobnejših podatkov na zahtevo svojcev ugrabljenega pomorščaka in ladjarja ne morejo posredovati. Ladjo Glarus švicarskega ladijskega prevoznika Massoel Shipping so pirati napadli, medtem ko je prevažala žito iz Lagosa v Port Harcourt.

Napad se je zgodil približno 80 kilometrov jugozahodno od otoka Bonny v Nigrovi delti. Poleg državljana Slovenije je med talci še sedem državljanov Filipinov in po en državljan Hrvaške, BiH, Romunije in Ukrajine, so poročali tuji mediji. Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP so pirati na ladjo prišli s pomočjo daljših lestev. Nato so uničili večino komunikacijske opreme in zajeli 12 od skupno 19 članov posadke. Iz švicarske družbe so sporočili, da so o dogodku obvestili vse pristojne organe in vpoklicali strokovnjake, ki bodo poskušali zagotoviti čim hitrejšo in varno izpustitev mornarjev. Kot je dejal tiskovni predstavnik podjetja Massoel Shipping, pirati ponavadi ne vzpostavijo stika v prvih 48 urah, je še poročala AFP.

POSNETEK SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine