32.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Skoraj 1000 tujcev je konec tedna nedovoljeno prestopilo našo mejo

Piše: C. R.

 

Minuli konec tedna so policisti iz PP Novo mesto in PP Krško prijeli 870 tujih državljanov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo v Slovenijo. Prijeli so tudi državljana Moldavije, ki je nezakonito prevažal migrante.

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Rigonc 5. 8. ustavili voznika osebnega avtomobila Opel vectra italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Moldavije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Moldavije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 4. 8. in 7. 8. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Podgračeno, Gabrje pri Dobovi, Ribnica, Mostec, Jesenice na Dolenjskem, Mokrice, Rakovec, Bukošek) izsledili in prijeli 430 državljanov Afganistana, 132 državljanov Maroka, 106 državljanov Pakistana, 62 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Indije, 16 državljanov Turčije, 16 državljanov Rusije, 14 državljanov Konga, 11 državljanov Nepala, 11 državljanov Sirije, sedem državljanov Iraka, šest državljanov Irana, štiri državljane Alžirije, tri državljane Kameruna, dva državljana Šrilanke, dva državljana Egipta in državljana Palestine. Na območju PP Krško (Krško) so prijeli 13 državljanov Afganistana in na območju PP Metlika (Križevska vas) pet državljanov Afganistana. Skupaj 870 migrantov. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 103 nezakonite prehode državne meje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine