11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Skušal zbiti policista in pobegniti, končal pa v zaporu

Metliški policisti so imeli v četrtek opraviti s predrznim voznikom, ki je najprej skušal zbiti policista, nato pa pobegnil. Izkazalo se je, da gre za moškega, za katerega je sodišče že pred tem izdalo nalog za prisilno privedbo, zato so ga odpeljali v zapor, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Metliški policisti so v četrtek okoli poldneva na območju naselja Gradac izvajali nadzor prometa. Skušali so zaustaviti osebno vozilo, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Ko je voznik zmanjšal hitrost in zavil desno, je policist stopil do vozila, takrat pa je kršitelj nenadoma zapeljal proti njemu in pospešil vožnjo.

Policist je se je v zadnjem trenutku odrinil od pokrova motorja, kljub temu pa ga je kršitelj zadel s stranskim ogledalom, nato pa pospešil in pobegnil. Policista sta zapeljala za njim, ga ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi signali, ki pa jih ni upošteval. Nadaljeval je z nevarno vožnjo, prehiteval druga vozila, potem pa s ceste zapeljal na travnik in v gozd.

Črnomaljski in metliški policisti so 33-letnega moškega iz Sovinka kmalu izsledili in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da je pristojno sodišče zoper moškega zaradi preteklih kaznivih dejanj izdalo odredbo za prisilno privedbo na prestajanje zaporne kazni, zato so ga privedli v novomeški zapor.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in bodo osumljenca kazensko ovadili zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Avtomobil so zasegli, o številnih kršitvah cestnoprometnih predpisov pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Določila zakona o pravilih cestnega prometa, zakona o voznikih, zakona o motornih vozilih in zakona o obveznih zavarovanjih v prometu za navedene kršitve določajo globo v višini 3440 evrov, so še zapisali na PU Novo mesto.

Zadnje novice

Sorodne vsebine