15.4 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

(DOLENJSKA) Naključje? V noči na soboto vlom v prostore občine Škocjan, odnesli dokumentacijo o pogodbah z ministrstvi

Piše: Peter Truden

V noči s petka na soboto, ob približno 1.30, je pet zakrinkanih oseb vdrlo v prostore občinske uprave dolenjske Občine Škocjan. Vdrli so v tri pisarne in odtujili občinsko jekleno omaro za shranjevanje dokumentov. S tem naj bi povzročili škodo v višini približno pet tisoč evrov. 

Na PU Novo mesto so omenjeni dogodek potrdili. Na občini so že opravili ogled, zbiranje podatkov poteka, preiskava pa je še v teku.

Pomenljivo je, da se je dogodek zgodil kakih dvanajst ur pred srečanjem prijateljev Nova24tv in tednika Demokracija, ki je potekalo v središču Škocjana.

Tamkajšnji župan Jože Kapler je za STA sporočil, da je vlomilcem vse skupaj vzelo približno 20 minut, dogajanje pa so posnele tudi varnostno-nadzorne kamere. V omenjenem sefu ni bilo dragocenosti, kot so morda vlomilci predvidevali, ampak le pogodbe o zaposlitvi in pogodbe z ministrstvi. Kopije odtujenih dokumentov imajo sicer na občini elektronsko shranjene. V samih pogodbah pa so navedeni podatki, ki so sicer tudi javno dostopni.

Škodo na vhodnih vratih, inventarju in pohištvu, nastalo ob vlomu, je župan ocenil na približno 5 tisoč evrov. Ob predpostavki, da je vlomilce pred občinskim poslopjem čakal voznik z avtom, je mogoče sklepati, da je pri vlomu sodelovalo šest neznanih oseb.

Sedaj se postavlja vprašanje, ali se bodo podatki, ki jih hranijo, morda  pojavili pri Mojci Pašek Šetinc. Ni odveč omeniti, da se je njena preiskovalna komisija ostro lotila tudi nekaterih županov zaradi poslovnega sodelovanja z Demokracijo ter Nova24tv.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine