8.6 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

Sinoči: Smrt v centru Ljubljane, pa še elektrika mrknila

Piše: Peter Jančič (Spletni časopis)

Zaradi opozoril, da je na Slovenski cesti pri Nami v centru Ljubljane zelo veliko policije, tudi rešilec, cesta pa je bila po pričevanjih bralcev s trakom zaprta dalj časa, sem na policiji preveril, kaj je razlog. Fotografija dogajanja je bila takšna, zdi se, da se je zgodil samomor:

Policija v zaprtem centru Ljubljane Foto: D. J.

Iz policije so odgovorili:

“Policija na tej lokaciji obravnava dogodek, v katerem je umrla ena oseba. Po trenutno znanih podatkih pa smrt ni posledica kaznivega dejanja ali nesreče. Preiskava dogodka trenutno še vedno poteka.”

Nenavadno obvestilo pomeni, da je nekdo umrl naravne smrti, a potem ne bi bilo toliko vozil. Ali pa je bil samomor, o čemer iz policije javnosti zaradi tihe odločitve neznano koga v ozadju javnosti ne smejo obveščati in vse tovrstne informacije cenzurirajo. Ljudje ne smemo izvedeti. Se pa vidi na posnetku zgoraj.

Del centra Ljubljane je bil pozneje, so še opozorili bralci, kar pa z dogodkom najbrž ni povezano, brez elektrike zaradi okvar električnega omrežja. Tudi proslavljanje praznika, ki bo jutri, je to nekoliko prizadelo. Jože Možina je to opisal tako:

Tako pa je obsežen in dolgotrajen izpad elektrike v centru Ljubljane prikazal Elektro Ljubljana:

Po polnoči je električno omrežje v centru Ljubljane spet delovalo.

O prikrivanji za javnost pomembnih informacij, tudi denimo o seriji posilstev, ki so se zgodila na javnih krajih, sem sprožil spor, ker menim, da ima javnost pravico vedeti vsaj, kdo in kdaj je odločil, da ljudje ne smejo izvedeti in s kakšnimi argumenti. Tudi to, kdo in kdaj je o tem odločil, oblasti namreč prikrivajo in s tem preprečujejo pritožbo za pravico javnosti do obveščenosti.

Čez objavljeno v tajnem uradnem listu, do katerega ne moremo, se je nemogoče pritožiti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine