16.9 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Sedaj razkrito, zakaj je na božični večer moril Silvo D. – razlog je zastrašujoč!

Osumljenec iz Gerečje vasi pri Ptuju, Silvo D., je v petek umoril tri osebe iz brezobzirnega maščevanja, je danes na virtualni novinarski konferenci povedal vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič. 35-letnik je umoril svojo nekdanjo 35-letno zunajzakonsko partnerko Mojco ter njena starša, 58-letno mamo Jožico in 61-letnega očeta Branka.

 

Moril iz brezobzirnega maščevanja

Po Megličevih besedah je osumljeni  partnerko med prepirom v njuni hiši večkrat zabodel. Ob prihodu reševalcev je še kazala znake življenja, zato so jo oživljali, vendar neuspešno. Osumljenec je potem iz njune hiše odšel v hišo njenih staršev ter jih prav tako večkrat zabodel. Pred hišo je policijska patrulja našla Jožico, ki so jo odpeljali v ptujsko bolnišnico, kjer je kmalu umrla. Na tleh dnevne sobe pa so našli mrtvega moža, je dejal Meglič. Po njegovih besedah je osumljeni moril iz brezobzirnega maščevanja.

Kriminalistična preiskava se še nadaljuje, za umor je zagrožena zaporna kazen najmanj 15 let, sodišče pa lahko izreče tudi dosmrtno zaporno kazen.

Policisti so osumljenca izsledili v neki drugi hiši v Gerečji vasi, v rokah pa je imel nož. Ko so mu policisti naročili, da nož odvrže, se je z njim porezal po vratu, potem pa je nož odvrgel. Odpeljan je bil v mariborsko bolnišnico na operacijo, potem pa hospitaliziran, odrejen mu je tudi pripor.

Otrok v oskrbo stricu

S partnerko, ki naj bi razmišljala tudi o najemu varnostne službe, sta se razšla pred približno mesecem dni. Na predlog ptujskega centra za socialno delo je bil otrok osumljenca in njegove nekdanje partnerke predan v oskrbo svojemu stricu.

Umorjeni 61-letni moški je ta mesec na policijsko postajo Ptuj poslal elektronsko sporočilo, saj je želel nasvet glede osumljenca. Policist ga je povabil na posvetovalni pogovor, a ker ni navedel nobenih konkretnih okoliščin, policija osumljencu ni izrekla prepovedi približevanja. Osumljenca tudi v preteklosti nikoli niso obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru ali kaznivih dejanj.

Zadnje novice

Nove prometne nesreče

Sorodne vsebine