7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Se je danes zgodil Kemis 2? Ljudje javljajo, da cel Maribor smrdi po plastiki, Gošnik: “Dioxini, furani in benzeni. Vse rakotvorno.”

“Cel Maribor že smrdi,” na Facebooku javlja Nataša, ki je ob posnetku zapisala, da je veter smrad prinesel tudi v predel Studenci.

Da so gorele same rakotvorne snovi, je na omrežju Twitter opozoril Vane Gošnik, nekdanji poslanec Zelenih in dolga leta vodja ekoloških civilnih pobud.

Po prvih podatkih je danes gasilo 230 gasilcev, situacija pa spominja na maj 2017, ko je na Vrhniki gorela kemična tovarna Kemis.

Policijska uprava Maribor je dopoldne obveščala, da so bili “ob 12.44 obveščena o požaru, ki je izbruhnil v podjetju Surovina v Mariboru. Na kraj smo bili takoj napoteni gasilci in policisti, ki ob tem pozivamo ljudi, naj se zaradi gostega dima ne zadržujejo na prostem, naj zaprejo vsa okna in vrata, ter naj se umaknejo s pločnikov in cestišč in tako omogočijo delo interventnim službam.”

Prve informacije, so sporočali iz PU Maribor, “kažejo na to, da gori v skladišču predelanih bioloških odpadkov, velikosti okoli 50 x 70 m. Gasilci so požar omejili, vendar ga še gasijo. Nevarnosti za okoliške stavbe ni več, saj imajo gasilci požar pod nadzorom. Po doslej zbranih podatkih ni bil nihče poškodovan.”

Iz mariborske občine so prek Facebook sredi dne ljudji pozvali, naj zapirajo okna. Novejših informacij ni.

Policisti so poročali, da so “omejili dostop do kraja požara. Ta je dovoljen samo interventnim službam. Vseeno pa se na dovoznih poteh in v okolici kraja požara zbirajo radovedneži, ki pa s tem ovirajo delo gasilcev. Zato pozivamo ljudi, ki tam niso zaradi gašenja, naj se umaknejo s pločnikov in cestišč in naj ne ovirajo dela interventnih služb. Predvsem gasilci so na nujnih vožnjah, saj morajo s cisternami dovažati vodo za gašenje.”

Po prvih nestrokovnih ocenah PU Maribor je nastalo za okoli 3 milijone evrov materialne škode.

Zanimivo, če boste skušali klikniti na objavo, ki jo je 15. maja 2017 delil državni Siol, boste ugotovili, da vsebina ni več dostopna.

Več preberite NA POVEZAVI

Zadnje novice

Sorodne vsebine