30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Saj ni res pa je: povsem pijan se je spravil na konja in naredil »štalo«

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 43-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 164 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Metliki zasegli avtomobil kršiteljici, ki ni upoštevala prepovedi nadaljnje vožnje zaradi   predhodno   ugotovljenih   kršitev   cestno prometnih predpisov.

 

Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih   dejanj   vloma   in   tatvin.   Posredovali   so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

V ponedeljek nekaj po 13. uri so novomeški policisti prejeli več klicev občanov, ki so se zgražali nad ravnanjem očitno pijanega jahača. Ta naj bi kričal na konja, ga večkrat skušal neuspešno zajahati, ga vlekel in pri živali povzročil zmedenost. Moški je jezdil proti Glavnemu trgu in tam s konjem vstopil v vežo dvorišča. Policisti so se takoj odzvali in kršitelja izsledili. Med policijskim postopkom moški ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. 43-letnemu kršitelju, ki je imel v

litru izdihanega zraka 1,03 miligrama alkohola, so zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o javnem redu in miru izrekli globo. Po zaključenem postopku je za konja poskrbela zanesljiva oseba.

Jahače   konj policisti opozarjajo na odgovorno ravnanje in upoštevanje cestno prometnih predpisov:

–   jezdenje na državnih cestah ni dovoljeno, jahači za jezdenje smejo uporabljati poti za jahače in nekategorizirane ceste, občinske pa le, če to ni v nasprotju s prometno ureditvijo na njih,

–   jahač, ki jaha po vozišču, mora jahati ob desnem robu vozišča v smeri ježe,

–   jahač mora biti telesno sposoben za ježo in mora obvladati žival, na kateri jezdi in med ježo na glavi nositi zaščitno čelado,

–   jahač mora poskrbeti, da je žival ponoči ali ob zmanjšani vidljivosti v cestnem prometu označena s svetilko ali z odsevnimi trakovi na spodnjih delih nog.

V Kanižarici je nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z delovišča v okolici Šentjerneja so neznanci z delovnega stroja odtujili udarno pnevmatsko kladivo in planirno žlico. Podjetje ki izvaja dela, so oškodovali za 7000 evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine