23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

S skirojem z vso hitrostjo v avto, posledice strašne

Piše: C. R.

Pojav novodobnih preprostih prevoznih sredstev, kot je električni skiro, marsikoga spravlja v zadrego, saj je to področje zakonsko še povsem neurejeno, udeleženci v prometu pa tudi niso vajeni tega. Tudi zato zadnje čase prihaja do nesreč.  

Včeraj  nekaj  po  11.  uri  se  je na Dolenjski cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in udeleženec, ki je vozil električni skiro.  Po  do  sedaj  znanih podatkih je do prometne  nesreče  je prišlo, ker je voznik skiroja vozil po napačni strani ceste,  pot  pa  mu  je  zaprla  voznica,  ki se je vključevala v promet iz parkirišča in ga je najverjetneje spregledala ali pa ga ni pričakovala. Za voznika skiroja se je srečanje z vozilom končalo precej hudo, saj je huje poškodovan, za njegovo življenje se še vedno borijo v bolnišnici.

Policisti  PP  Krško  pa so  bili  včeraj nekaj  po 18. uri obveščeni o padcu voznika skiroja  na  Zdolski  cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 43-letni voznik  skiroja  zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem, trčil  v  robnik, padel in se lažje poškodovan. Policisti so ob tem ugotovili, da je imel tudi »mokro podstrešje«, saj je napihal skoraj en promil. Rane so mu oskrbeli v bolnišnici, na dom pa bo dobil položnico zaradi kršitev predpisov.

O nesreči, kjer je bil vpleten voznik električnega skiroja, poročajo tudi s Primorske. Danes  zjutraj  je  v  Strunjanu mladoletnik z električnim skirojem trčil v kolesarja,  ki  je  utrpel  lažjo  poškodbo.  17-letniku  sledi  obdolžilni predlog.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine