22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

S prostitucijo naj bi zaslužili več kot 10 milijonov evrov

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so v okviru preiskave enega največjih primerov prostitucije pri nas v sredo izvedli hišne preiskave v lokalu na območju Nove Gorice. Neuradno naj bi odkrili dobro organizirano prostitucijo ter aretirali več ljudi. Osumljenci naj bi zaslužili več kot 10 milijonov evrov, poroča spletni portal 24ur.com.

 

Kriminalisti NPU so po navedbah 24ur.com več ljudi pridržali tudi čez noč. Kaznivih dejanj zlorabe prostitucije so osumljeni tako lastniki kot tudi uslužbenci lokala, kjer naj bi se prostitucija izvajala že več let, neuradno pa naj bi zaslužili več kot 10 milijonov evrov. Hišne preiskave so opravili tudi na območju Maribora.

Predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija je za portal potrdil, da so preiskovalci NPU ob pomoči kriminalistov in policistov več policijskih uprav, tudi na območju Policijske uprave Nova Gorica, izvajali operativne aktivnosti v zvezi s kaznivimi dejanji s področja organizirane kriminalitete.

“Policisti so zbirali obvestila in izvajali druga preiskovalna dejanja, kjer so iskali dokaze o kaznivih dejanjih,” je zapisal Menegalija. Potrdil je tudi, da so doslej več osumljencem odvzeli prostost.

Zadnje novice

Sorodne vsebine