18.7 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

S kolesom se je zaletel v starejšo žensko, slednja je nemočno obležala

Včeraj, okoli 16.40 je 13-letni otrok, na pločniku, ob kolesarski stezi, ob levi  strani  vozišča  na  Gosposvetski  cesti  v Mariboru, gledano v smeri njegove  vožnje  (iz  smeri  Strossmayerjeve  v  smeri  Prežihove ulice), s prednjim  delom  kolesa  trčil  v zadnjo desno stran telesa 69-letne peške.


Slednja  je  hodila  po  pločniku v isti smeri. Peška je ob tem padla in se hudo  telesno  poškodovala.  Z  reševalnim  vozilom  so  jo odpeljali v UKC Maribor. Kolesar v nesreči ni bil telesno poškodovan.

Ker  otrok  še  ni  kazensko  odgovoren,  bodo  policisti  podali  poročilo pristojnemu  tožilstvu.  V  t.i.  hitrem  postopku pa bodo otrokovemu očetu izdali  odločbo  o  prekršku, ker je opustil dolžno nadzorstvo nad otrokom, saj je dovolil oziroma dopustil, da je otrok ravnal v nasprotju s predpisi, s  tem,  ko  ni  uporabljal  ustreznih  površin  za voznike koles in ker je opustil nadzorstvo nad otrokom, ko je le-ta udeležen v cestnem prometu, saj je  v  cestnem  prometu  vozil  kolo za katerega še ni opravil kolesarskega izpita,  čeprav  je  vedel in mu dopustil, da je v njegovi navzočnosti kolo vzel in se z njim odpeljal.

Zadnje novice

Sorodne vsebine