11.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

Oborožen rop tako na Senovem kot na Ptuju!

Piše: C. R.

V ponedeljek, 12. julija zvečer so bili policisti obveščeni o ropu na Titovi cesti v Senovem, kjer je zamaskiran in oborožen neznanec pristopil do oškodovanca, ki je bil na poti domov. Od njega je zahteval, da mu izroči denar in grožnje podkrepil s pištolo. Oškodovanec se je zbal za svoje življenje, zato mu je izročil gotovino, ropar pa je po dejanju peš pobegnil.

Policisti PP Krško in kriminalisti PU Novo mesto so takoj pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev roparja. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovitev so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 20-letnega osumljenca z območja Senovega. Med hišno preiskavo so našli in zasegli imitacijo pištole, s katero je izvedel rop. 20-letniku so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ropa 22. julija privedli k preiskovalnemu sodniku. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zanj odredil pripor.

K uspešni preiskavi so pomembno pripomogle tudi informacije občanov, za katere so zaprosili preko medijev. Vsem se zahvaljujejo za odzivnost in pomoč pri preiskavi.

Sinoči, okoli 23.15, je neznani storilec na Kraigherjevi ulici na Ptuju pristopil do 40-letne ženske, ji pokazal pištolo, jo napel in zahteval, da mu izroči torbico in denarnico. Oškodovanka je iz denarnice vzela denar, ki ga je imela, in mu ga izročila, neznani storilec pa ga je vzel, se obrnil in stekel v smeri šolskega centra.

Takoj po dejanju oškodovanka ni poklicala policije, ampak je šele po nekaj minutah ustavila policijsko patruljo, ki je pripeljala mimo ter ji naznanila dogodek. Policisti so sicer takoj pregledali območje, vendar do sedaj neznanega storilca niso izsledili.

Ropar je bil moški, star okoli 20 let, suhe postave, visok približno 1,80 cm, črnih, daljših ravnih las, temnejše polti, oblečen v črna oblačila.

Vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju ali neznanem storilcu prosimo, da to sporočijo na interventno številko policije 113, ali na anonimni telefon 080 1200.

Vir: PU Maribor in PU Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine