12.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Rop v Sežani, ropala sta Italijana

Piše: C. R. 

PU Koper poroča, da se je v soboto zvečer v Sežani zgodil rop. 

Zgodilo se je petnajst do devetih zvečer. Dva neznana in zamaskirana moška sta na  Partizanski  cesti v Sežani pristopila do oškodovanca in v italijanskem jeziku  zahtevala  denar. Eden od storilcev ga je s topim predmetom večkrat udaril  in  ga huje poškodoval. Odvzela sta mu vrednejše predmete, zatem pa odpeljala  s  kraja,  po  vsej  verjetnosti proti Italiji, in sicer s sivim osebnim  avtomobilom  znamke  Citroën,  karavanske  izvedbe,  z nameščenimi italijanskimi registrskimi številkami.

Vse,  ki  bi  karkoli  vedeli  o  izvršenem  kaznivem dejanju, ali bi imeli informacije  o  storilcih, prosimo, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali telefonsko številko Policije 113, ali anonimno na št. 080 1200.

O ropu poročajo tudi iz Celja. Včeraj,  ob  18.  uri  smo,  so  bili  policisti obveščeni, da je prišlo v Celju, na bencinskem  servisu  na  Dečkovi  ulici  do  ropa.  Storilec  je  zagrozilzaposleni  in  iz blagajne ukradel denar ter pobegnil. Kmalu po dejanju so storilca  izsledili  na  Drapšinovi  ulici  v Celju in mu odvzeli prostost. Sledi kazenska ovadba.

Z  delovišča,  v  bližini  avtocestnega izvoza Dramlje, je neznani storilec ukradel akumulator. Z  osebnega  vozila, parkiranega na  Ulici V. prekomorske brigade v Celju, pa je neznanec ukradel katalizator. V  Celju,  na  Cesti  na  grad,  so obravnavali vlom v garažo. Storilec ni ničesar ukradel. V  soboto  so v Celju obravnavali poskus tatvine osebnega vozila. Storilcu vozila  ni uspelo spraviti v pogon. Lastnici je s poškodovanjem notranjosti vozila povzročil za okoli 500 evrov škode.

Tudi drugod po Sloveniji so beležili premoženjska kazniva dejanja. V nedeljo zvečer so policisti v Portorožu obravnavali 39-letnega državljana Norveške,  ki je nedovoljeno vstopil v lokal in tam prespal. Ugotovljeno je bilo,  da  je  v prostor vstopil s silo. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno še,  da je pred tem iz enega od hotelov vzel pijačo, ki je ni plačal. Sledikazenska ovadba.

Danes pa so policiste obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo na območju naselja Lokavec (občina Ajdovščina). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec med vikendom vlomil v stanovanjsko hišo skozi stranska vrata in odtujil zlatnino v vrednosti približno tisoč evrov.Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Prav tako danes ob  9.08 so bili policisti  bili  obveščeni  o tatvini goriva iz tovornega  vozila  v  Vipavi  (Goriška cesta). Po prvih zbranih podatkih je neznanec v Vipavi v nočnem času vlomil v rezervoar tovornega vozila in nato iztočil  oz. ukradel oz. iztočil približno 1.200 litrov dizelskega goriva v vrednosti  okoli  1.800  evrov.   Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Ajdovščina še preiskujejo.Danes  zjutraj  so  policisti  PP  Nova Gorica obravnavali tudi tatvino  na  gradbišču v Volčji Dragi na škodo ene od gospodarskih družb na Severnem Primorskem. Po prvih podatkih je neznani storilec med vikendom oz. v  času  od  sobotnega  popoldneva  do  današnje  prijave kaznivega dejanja policiji  z  omenjenega gradbišča odvzel različne gradbene elemente (opažne elemente,  železne  armature,  tramove, deske in druge gradbene elemente) v vrednosti približno 5.000 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave  okoliščin navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v  Novi Gorici.

O podobnih dejanjih poročajo tudi iz Bele krajine. Črnomaljski  policisti  so bili v soboto nekaj po 18. uri obveščeni o tatvini iz  prodajalne  na  Belokranjski  cesti  v  Črnomlju,  kjer naj bi storilec ukradel  več  artiklov  in  se  odpeljal  s kraja z osebnim avtomobilom. Napodlagi  opisa  so  tatu  izsledili  in  ustavili.  Ugotovili so, da gre za 17-letnega osumljenca, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu  ukradene  predmete  v  vrednosti  okoli  400 evrov in jih vrnili osebju prodajalne. Prav tako so mu zasegli osebni avtomobil Volkswagen passat in o vožnji  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili pristojno sodišče. Najstnika bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.Policisti  PP  Krško  so  včeraj zvečer  pri Drnovem izsledili in prijeli 24-letnega  osumljenca,  ki  je  pred tem vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo  in  odtujil  kotel za žganjekuho in električne vodnike. Osumljencu so odvzeli  prostost,  ga  pridržali  in  mu  zasegli  ukradene  predmete.  Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.V  Dolenjskih  Toplicah  je  v  noči  na  nedeljo nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno.  Odtujil  je  tobačne  izdelke,  menjalni denar in več zavitkov kave. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3600 evrov škode.

V  Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov. V  centru  Ljubljane  je  bilo  vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov. V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov električnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov. V  centru  Ljubljane  je  bilo  vlomljeno  v  gostinski  obrat, od koder so odtujili menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 150 evrov škode.Policisti  policijske  postaje  Ljubljana Center pa so preiskali štiri primere kaznivih  dejanj tatvine, storjenih v drugi polovici tega meseca na območju centra  Ljubljane.  V  vseh  primerih  je  40-letni osumljenec na podoben način, tako da je izkoristil nepozornost oškodovancev, v gostinskih lokalih in  trgovini  izvršil  tatvine torbic oziroma denarnic, s čimer je pridobil preko 2.000 evrov protipravne premoženjske koristi. V nadaljevanju je poleg odtujenih  predmetov  desetkrat uporabil odtujene bančne kartice in opravil nakupe  stvari  v  manjših  zneskih.  Osumljencu  je bila konec tega meseca odvzeta  prostost.  Zaradi  utemeljenih  sumov  kaznivih  dejanj  tatvin in zlorabe  negotovinskih  plačilnih sredstev je bil priveden k preiskovalnemu sodniku,  ki  mu  je  odredil  pripor.  Policisti  nadaljujejo  z zbiranjem obvestil  o  vseh  okoliščinah  kaznivih  dejanj,  o  vseh  ugotovitvah  bo obveščeno pristojno tožilstvo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine