4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

Rop sredi belega dne – mladoletniki oropali mladoletnike

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 66 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali ulični rop, 7 tatvin, 3 vlome in 3 poškodovanja tuje stvari. S   področja prometne varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli 7 vozil. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 3 vlome. V Mostah so neznanci vlomili v hišo, pregledali prostore, nato pa zapustili kraj, ne da bi kaj odtujili. Lastnika so z dejanjem oškodovali za okoli 200 evrov. V Sp. Gameljnah so neznanci vlomili v delovni kontejner in iz njega odtujili delovno orodje. Lastnika so oškodovali za okoli 500 evrov. V okolici Dola pri Ljubljani je bilo vlomljeno v garažo, od koder so neznanci odtujili dve kosilnici. Nastalo je za okoli 500 evrov škode.

Včeraj popoldan okoli 16.30 smo bili obveščeni o ropu na Šmartinski cesti v Ljubljani, ki ga je izvršila skupila mladostnikov. Po prijavi so policisti v bližini izsledili 6 mladoletnih osumljencev. Po zdaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da so slednji obstopili štiri mladoletne oškodovance (stare 15 in 16 let) in od njih zahtevali denar. Svoje zahteve pa so podkrepili z grožnjami. Oškodovanci so jim izročili po 10 evrov, osumljenci pa so nato zbežali s skraja. O dogodku so bili obveščeni zakoniti zastopniki vseh vpletenih, ki so bili tudi v nadaljevanju prisotni pri postopkih policistov. Vsi osumljenci (stari med 14 in 17 let) so bili nato predani zakonitim zastopnikom. Policisti nadaljujejo z delom v smeri sumov kaznivega dejanja ropa.

Danes ponoči okoli 3. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na primorski avtocesti. v kateri sta bila udeležena voznik (drž. Češke) tovornega vozila Volvo s polpriklopnikom in voznik (drž. Romunije) manjšega tovornega vozila. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik tovornjaka Volvo vozil po avtomobilski cesti iz smeri Unca proti Logatcu, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo kljub zaviranju in umikanju v levo s sprednjo stranjo vozila trčil v zadnjo stran tovornega avtomobila znamke Nissan, ki je vozil pred njim po istem, desnem prometnem pasu. Po trčenju je vozilo Nissan odbilo desno preko odstavnega prometnega pasu, zaradi česar je s sprednjo stranjo vozila trčil in prebil varnostno ograjo in se prevrnil   po brežini ter obstal pod avtocesto. V vozilih ni bilo potnikov. Z voznikoma je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti   z elektronskim indikatorjem alkohola kateri pa ni reagiral na alkohol. Voznik Nissana se je v nesreči lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Pri ogledu kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da povzročitelj ni upošteval predpisanih počitkov, izdan mu je bil plačilni nalog, katerega globo je plačal na kraju. Na odseku še odpravljajo posledice prometne nesreče, zaradi česar je zaprt vozni pas.

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni o nesreči pri delu v Šiški, kjer je delavec padel v globino in se huje poškodoval. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da je 28-letni delavec pri delu na nadstrešku padel v globino približno 3 m. Ogleda se je udeležil tudi delovni inšpektor. Policisti v zvezi nesreče nadaljujejo z zbiranjem obvestil tudi v smeri sumov kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine