12 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Romunu pobrali motorje za čoln

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so danes ob 1.20 na počivališču Maribor ob avtocesti A1 Maribor–Šentilj, v smeri proti Šentilju, ustavili osebni avtomobil znamke Volkswagen Sharan, romunskih reg. številk. Pri pregledu vozila so ugotovili, da 28-letni Romun v njem prevaža štiri izvenkrmne motorje za čolne znamk Suzuki in Yamaha, na katerih so bili prerezani električni kabli. Zaradi tega in ker voznik o teh motorjih ni imel nobene dokumentacije, policisti sumijo, da so bili motorji ukradeni. Vozniku so motorje zasegli, njega pa pridržali. Tuje varnostne organe so že zaprosili za preverjanje ali beležijo tatvine takih motorjev. Če se bodo sumi policistov potrdili, bodo Romuna kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

 

Včeraj dopoldan sta v trgovino z usnjenimi izdelki na območju PP Gorišnica prišla dva moška. Eden od njiju je zamotil prodajalko s tem, da se je zanimal za žensko usnjeno jakno, zaradi česar ga je prodajalka pospremila na ženski oddelek. Drugi je v tem času odšel na moški oddelek in tam odtujil 4 moške usnjene jakne. Odtujene jakne je odložil na zadnji sedež osebnega avtomobila, ki je bil parkiran pred prodajalno, vendar je to opazila prodajalka. Stekla je za njim, in iz opisanega vozila vzela odtujene jakne nazaj, tako, da materialna škoda ni nastala.

Moški, ki je bil pri vozilu se je nato zaklenil vanj, drugi, ki je prišel iz trgovine do vozila, pa je dejal, da je vozilo njegovo in da moškega v vozilu ne pozna. Policisti so ju postavili na laž, saj so ugotovili, da sta se Mariborčana, stara 43 in 50 let, skupaj pripeljala do prodajalne in da sta se pred tem združila z namenom izvrševanja tatvin.

Policisti ju bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine