2.5 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

Romunski tovornjakar po avtocesti vozil brez ene pnevmatike, še eno bi kmalu razneslo!

Piše: C. R.

Včeraj so vozniki na avtocesti opazili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil brez ene pnevmatike. Policisti Postaje promete policije Celje so voznika, romunskega državljana, ustavili na izvozu z avtoceste v Dramljah.

(foto: PU Celje)

Voznik je na priklopnem vozilu prevažal gradbene pripomočke in opažne plošče. “Zaradi neustreznih pnevmatik je na drugi osi priklopnega vozila razneslo desno pnevmatiko, ki se je popolnoma razletela,” so sporočil s Policijske uprave Celje. Voznik napake na vozilu ni opazil in je brez pnevmatike vozil dlje časa, tako da se je platišče popolnoma deformiralo. Zaradi dolgotrajne vožnje brez pnevmatike je bila tudi druga pnevmatika na desni strani preobremenjena in je obstajala velika verjetnost, da jo raznese.

“Priklopno vozilo smo na podlagi 76. člena ZMV-1 izključili iz prometa, do odprave tehnične neurejenosti. Vozniku pa izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju,” so sporočili s PU Celje in opozorili: “Vožnja s takšnim tehnično neurejenim vozilom predstavlja veliko nevarnost za udeležence v cestnem prometu in tudi za  samega voznika, saj je stabilnost vozila vprašljiva.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine