7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Romun podrl prometno signalizacijo in odločno odklonil alkotest

V minulih dveh dneh so gorenjski policisti obravnavali eno prometno nesrečo  s  telesnimi poškodbami in en dogodek. Na Zlatem Polju je voznik z delovnim  strojem  moškemu zapeljal na nogo. Zdravniško pomoč si je poiskal sam. V istem dogodku so policisti za devet oseb ugotovili zbiranje in s tem kršitev odloka Vlade RS.

 

V kraju Kladje pa je zaradi neprilagojene hitrosti sam  padel  kolesar.  Utrpel je poškodbo glave, rame in odrgnine po telesu. Padci  kolesarjev se običajno končajo s telesnimi poškodbami. Zato pozivamo k varnemu kolesarjenju in veliki previdnosti.

Sinoči,  malo  pred 20. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila  v  Gočovi.  Tam  je 44-letni državljan Romunije, zaradi nepravilne strani  vožnje,  z  osebnim  avtomobilom  trčil v prometno signalizacijo na cestnem otoku na sredini vozišča in jo poškodoval. Policisti  so  mu ob pomoči prevajalke za romunski jezik, odredili preizkus
alkoholiziranosti, ki pa ga ni želel opraviti in ga je odločno odklonil. Zaradi tega so ga policisti, da ne bi nadaljeval s prekrškom ali se izognil postopku  o  prekršku s tem, ko bi odšel v tujino, pridržali. Danes ob 7.30 uri  so  ga  privedli  v  postopek  k dežurni sodnici pristojnega okrajnega sodišča.

Včeraj,  zgodaj  popoldan  so  na  Stražunski  ulici  v  Mariboru  ustavil 25-letnega  voznika  osebnega  avtomobila znamke Honda Civic. V postopku so ugotovili,  da  voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, in da vozilo, ki ga je vozil ni registrirano, registrski tablici, ki ju je imel nameščeni na vozilu pa sta bili ukradeni.

Policisti  so  mu  vozilo  in  registrski  tablici zasegli, izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču in kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Včeraj, okoli 14.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti od Sela pri Zagorju proti Farčnikovi koloniji. Voznica osebnega vozila je nameravala zapeljati čez most pri tem pa zapeljala preveč levo in zapeljala v strugo potoka Kotredeščica. V nesreči se je voznica lažje poškodovala in bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Trbovlje. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Včeraj, okoli 2. ure je na Vrhniki prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik motornega kolesa. Zaradi vožnje preblizu robuvozišča in vožnje pod vplivom alkohola (0,58 mg/l) je izgubil nadzor na motornim kolesom in padel. Pri tem ni uporabljal varnostne čelade in se je po do sedaj znanih okoliščinah v nesreči lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so tekom vikenda obravnavali tri prometne nesreče, v katerih so bili samoudeleženi kolesarji in so se pri tem tudi lažje poškodovali. Eden izmed njih je odklonil strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti alkohola v organizmu, drugemu pa je alkotest pokazal rezultat 1,04 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper vse tri bo izveden ustrezen ukrep.

Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev. Za otroke je tudi igralo, odrasli pa ga čedalje pogosteje uporabljajo ne le za prevoz, temveč tudi za rekreacijo. Vendar pa moramo pri kolesarjenju dobro poskrbeti za svojo varnost, saj so kolesarji poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev. Tako kot za ostale voznike, tudi za kolesarje velja – vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine