7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Reševali planinca in njegovega psa

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj popoldne na območju Bohinja posredovala v reševanju planinca in njegovega psa. Planinec je na območju Soteske zašel s poti in se s psom znašel na prepadnem območju. Iz situacije se sama nista mogla rešiti oziroma je planinec to poskušal in pri tem izgubil nahrbtnik, ki se je raztreščil več kot 100 metrov nižje.

 

V intervenciji sta bila oba naposled rešena in z vojaškim helikopterjem prepeljana v dolino. Bila sta nepoškodovana. Na kraju je ekipa našla tudi osebne stvari planinca in mu jih izročila.

Posrečeno pa je bilo ravnanje psa po pristanku, ki je se bolj kot k lastniku, stiskal k rešiteljem.

Vsako zahajanje s poti je nevarno in se je v preteklosti tudi že kdaj končalo tragično. Zato pozivamo planince, naj tega ne počnejo, držijo naj se urejenih poti in markacij. Če poti kje zmanjka ali če na poti ni markacije, je to lahko znak, da so zašli in takrat se moraj zbrati, preveriti situacijo in se, v kolikor je varno, poskušajo vrniti na pravo pot. Takrat ni čas za hitenje, treba je ostati miren. Večino tega sicer reši oziroma prepreči že ustrezna priprava in načrtovanje poti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine